Doček rukometaša na Trgu bana Jelačića, Červar: Čovjek bi na kraju htio sve. Ne dobiješ uvijek sve što hoćeš

Nakon punih deset godina hrvatski rukomet opet slavi srebrnu medalju s velikih natjecanja. Veliki doček za Kauboje održava se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Hrvatski rukometaši stigli su na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu pred nekoliko tisuća navijača.

Brojni navijači koji su bili oduševljeni njihovom borbom i zalaganjem na netom završenom Europskom prvenstvu došli su pozdraviti ih. Glumac Darko Janeš proziva naše srebrne Kauboje, a oni uz ovacije prisutnih izlaze na pozornicu. Uz Mišinu pjesmu ‘Poljubi zemlju’ većina je momčadi već izašla na pozornicu, a najveće je ovacije dobio MVP prvenstva Domagoj Duvnjak.

Okupljenim se građanima obratio i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

“Ponosan sam što sam sa strašću i ljubavlju vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala mentalnu jakost, što je za nas iznimno važno.

Radujem se što ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Roditelji, volite svoju djecu i pomozite im kada je teško, a djecu molim da svojim roditeljima budu uvijek zahvalni. Obitelj je kolijevka života, to je sve.

Naši dečki su heroji, pokazali su kako se za svoju domovinu i rukomet bori kada je najteže, ponosan sam na njih”, rekao je Lino Červar.

Dodao je i kako je zadaća politike da ljude pomiri, a ne da ih razdvaja.

“Dobili smo državu ali imamo sve manje djece, ljudi. Za to ima lijeka. Moramo znati da politika nije borba za moć i vlast, nego umijeće i vještina pomirenja ljudi, traženje kompromisa i nedijeljenja ljudi, neovisno o tome koje su nacionalnosti, vjere i ideologije. To su ljudi koje treba poštivati. Nama treba zajedništvo, nemamo ga, a treba nam svaki dan.

Ne treba nam ništa na kraju, samo želim reći da u ovoj zemlji, da bi bilo spasa i bi išli u budućnost, se trebaju poštivati univerzalne vrijednosti – istina, pravednost i ljubav”, zaključio je Červar u svom govoru, prenosi N1.

Ranije je Červar objasnio: Ne dobiješ uvijek sve što hoćeš

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar za N1 rekao je kako je prošlo Europsko rukometno prvenstvo.

“Ponosan sam na igrače koji su dali sve od sebe i pored svih problema koje smo imali nisu odustajali. Tim je pokazao vrhunsku borbenost, nismo ostavili ravnodušne navijače. Hvala im što su došli do Stockholma, mislim da svi možemo biti ponosni na igrače.

Čovjek bi na kraju htio sve. Ne dobiješ uvijek sve što hoćeš, ali mislim da sa srebrom možemo biti i te kako zadovoljni”, rekao je Lino Červar.

Dali smo sve od sebe

“Mislim da smo dali sve od sebe, igrači su pokazali iznimnu mentalnu snagu. Treba izdržati pritiske, borbu s moćnicima. Tim je bio taj koji je impresionirao, nada nas nikad nije napuštala, i kada smo gubili nismo se predavali. Mislim da ne trebamo biti toliko veliki analitičari nego pohvaliti naše igrače i to što smo pokazali što znači borba do zadnjeg trena.

Protiv Norveške je bila epska utakmica, ona će se vrtjeti dugi niz godina. Tolika neizvjesnost može doći samo od sporta”, rekao je Červar.

Dodao je kako se nada i plasmanu na Olimpijske igre.

“Znam da će biti teško, imamo iscrpljujuće kvalifikacije, ali ako u reprezentaciji bude takav duh i tolika podrška, to nam daje nadu da ćemo igrati na najvećoj manifestaciji ljudskog roda, Olimpijskim igrama u Tokiju”, kazao je.

Imali smo sjajnu podršku

“Na poseban način smo obljubljeni od građana, prepoznali su borbu i želju koja je prisutna kod naše reprezentacije. Naši su igrači motivirani, znaju za što se bore i daju sve od sebe.

Zahvaljujem svim navijačima koji nas godinama prate, i koji su tu i u dobru i u zlu.

Ponekad ne bi trebalo stvarati razliku, svaka je medalja velika, i ova je srebrna zlatnog sjaja. 2010. godine smo dobili srebro u Austriji, i
treba ići dalje dokle god bog da zdravlje.

Na Trgu bana Jelačića ću se zahvaliti za sve izgubljene živce, popijene apaurine… Sve što smo radili radili smo iz srca, strasti i posvećenosti”, kazao je Lino Červar.

Facebook Komentari