Smrtno stradao hrvatski zaštitar u Afganistanu

Valentin Eskeričić (40) iz Kupine kraj Slavonskog Broda umro je u petak u Kabulu u Afganistanu, potvrđeno je Jutarnjem u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Eskeričić je ondje radio u jednom hotelu kao zaštitar privatne strane kompanije, a prema neslužbenim informacijama, pozlilo mu je u kupaonici pa se poskliznuo i slomio vrat. Iako su njegovi prijatelji sumnjali da nije nastradao u nekoj borbi ili napadu, njegov otac, koji se također zove Valentin, potvrdio je Jutarnjem da se radi o nesretnom slučaju.

– Posjetio me predstavnik britanske agencije za koju je radio i rekao mi za njegovu smrt. Velik mi je to bio šok. On je još prije 20 godina otišao raditi u inozemstvo i dva puta je obišao zemaljsku kuglu, pa sam se bojao svaki put kad bi bio neki napad. I onda mi ovako iznenada jave da je umro, a trebao je idući mjesec doći doma – rekao je Jutarnjem njegov otac.

Njegova iznenadna smrt pogodila je sve koji su ga poznavali i mnogi su na njegovu profilu na Facebooku izrazili žaljenje zbog njegova odlaska. Neki od njih su i objavili fotografije na kojima pozira s puškom ili pištoljem pa su nam objasnili da je Eskeričić radio kao zaštitar u visokorizičnim zonama.

Share This Article