Vukušić: Milanović je bezočno lagao o svom djelovanju u Partiji, nakon odsluženja vojnog roka u Beogradu svoj partijski staž nastavio kao student Pravnog fakulteta u Zagrebu

Bože Vukušić iz PBV-a oglasio se na fb-u povodom izjave Zorana Milanovića:

ZORAN MILANOVIĆ LAŽE SVJESNO I DRSKO

Predsjednički kandidat Zoran Milanović izjavio je u emisiji na RTL-u 30. prosinca 2019. da je njegov otac Stipe napustio Partiju 1982. godine. Istodobno je prešutio navesti da je on sam pristupio Partiji 1984. za vrijeme služenja vojnog roka u Beogradu.

S obzirom da je on to učinio očigledno svjesno kako bi obmanuo hrvatsku javnost u izbornoj kampanji, odlučio sam objaviti faksimile dokumenata iz arhive Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske koji dokazuju tu njegovu namjeru.

Zoran Milanović je odmah reagirao svjesnom drskom laži proglasivši objavljene dokumente falsifikatima, premda sam ja naveo da se njihovi originali nalaze u Hrvatskom državnom arhivu (HDA, signatura 1220, CK SKH, Kadrovska komisija, dosjei članova, GK Zagreb), pa onda svatko koga to zanima može provjeriti njihovu autentičnost.

Glavni dokument kojega sam objavio jest Milanovićeva (auto)biografija koju je VLASTORUČNO sastavio za potrebu primitka u SKJ. Kad bi bilo istina da je taj dokument falsificiran, značilo bi da je netko falsificirao i njegov rukopis. I da je iskoristio vodstvo njegove Socijaldemokratske stranke kako bi te „falsificirane“ dokumente podvalio Hrvatskom državnom arhivu.

A da zapravo Zoran Milanović bezočno i svjesno laže govori i činjenica da je on nakon odsluženja vojnog roka u Beogradu svoj partijski staž nastavio kao student Pravnog fakulteta u Zagrebu, što je poznato njegovim brojnim kolegama studentima, posebno onima koji su kao i on bili članovi Partije. A o tome govori još jedan dokument iz Milanovićeva partijskog dosjea (vidi prilog 1).

Nadalje, da je Milanovićev otac Stipe bio član Partije do kraja 1988. godine, svjedoče i drugi dokumenti iz njegova dosjea, poput Kartona člana SKJ, Liste evidencije i zaduženja člana SKJ itd.). Faksimile tih dokumenata prvotno nisam smatrao potrebnim objavljivati, jer je čovjek mrtav i jer ga se ne može smatrati odgovornim za laži koje iznosi njegov sin Zoran s ciljem manipuliranja hrvatske javnosti u predsjedničkoj kampanji. Međutim, sada sam primoran to učiniti kako bi obranio vlastiti dignitet ozbiljnog i stručnog istraživača i publiciste (vidi prilog 2 do 9), napisao je Vukušić.

DOKUMENT Partijski dosje Zorana Milanovića: Unatoč komunističkim idejnim stremljenjima u mojoj porodici, a samim tim i odgoju, do odlaska u JNA nisam ušao u članstvo SK

Facebook Komentari