Bauk: Traženje podrške Bandićeve stranke je taktička i strateška greška HDZ-a

Ad

U N1 Studiju uživo je gostovao SDP-ov zastupnik Arsen Bauk koji je komentirao rezultate predsjedničkih izbora. Zoran Milanović novi je predsjednik Republike Hrvatske.

SDP-ov Arsen Bauk je za početak komentirao izborne rezultate.

“Činjenica da je da je Zoran Milanović dobio izbore, da je dominantnu pobjedu odnio u onim krajevima koji su naklonjeni ljevici”, kazao je Bauk i dodao kako je već pet put na izborima ponavlja isti uzorak.

“Očito je to bila, osim osobne, i stranačka utakmica u kojoj smo ovaj put mi pobijedili. Također, znakovito je da se već peti put za redom ponavlja da kandidat za predsjednika kojega podržava vladajuća stranka gubi izbore za predsjednika Republike. A nakon pobjede jednog predsjedničkog kandidata njegova politička opcija dođe na vlast na parlamentarnim izborima.”

“Tako da se nadam onda da će se taj trend i nastaviti.”

Mnogi su komentirali kako je podrška Milana Bandića bila veliki uteg za Kolindu Grabar-Kitarović. Bauk je rekao kako smatra da je traženje podrške Milana Bandića u ovim predsjedničkim izborima bila taktička i strateška greška HDZ-a.

Traženje podrške Bandićeve stranke taktička i strateška greška HDZ-a

“Činjenica je da se Milanović o Bandiću dosta negativno izražavao u cijeloj kampanji, ali to je kako se i naša stranka i drugi koji su u Zagrebu na drugoj strani nego što je to gradonačelnik, izražavaju.”

“Je li podrška Milana Bandića Kolindu Grabar-Kitarović koštala izbora? Ja mislim da joj je odmogla. I ona genijalna torta s predsjedničkom lentom, pa izjava da će nositi kolače, pa onda njena izjava kako je svatko nevin dok se ne dokaže krivim.”

“Što se tiče traženja podrške stranke rada i solidarnosti na nacionalnim izborima, mislim da je to velika taktička i strateška greška HDZ-a, jer oni na parlamentarnim i predsjedničkim izborima ne znače ništa, možda par postotaka.”

“Na zadnjim parlamentarnim izborima stranka Milana Bandića osvojila je jedan mandat i to je to. To je njihov doprinos na nacionalnim izborima, a stavljanje njih na listić kao službene podrške je očito jedan dio Zagrepčana svrstalo kontra”, kazao je Bauk.

Hoće li Milanović ispuniti Baukovu želju i vratiti Tita na Pantovčak

Facebook Komentari