Slučaj zamrzivač: Smiljana Srnec se smijala dok je svjedok opisivao očevid kada je pronađena njena mrtva sestra

Svjedočenjem Josipa Križaića nastavljeno je u četvrtak suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić.

Križaić je 16. veljače ove godine, kad je pronađeno tijelo u zamrzivaču u kući u Palovcu, bio svjedok na poziv policije koja je provodila očevid. Ne sjeća se koliko je policajaca bilo u kući.

“Rekli su da idem za njima i da samo gledam. Prvo su išli u spavaću sobu, pa u dnevnu, u hodnik i tavan. Škrinju sam vidio, bila je unutra u hodniku. Bili smo i u podrumu koji se malo gledao, ali su rekli da će ga drugi dan pregledati. Što je dalje bilo sa škrinjom, ne znam”, rekao je.

Nije vidio iznosi li netko zamrzivač van iz kuće, ali kad se vratio u hodnik, viša ga nije bilo. Rečeno je da će komunalno poduzeće Čakom doći po nju. Policajci su pretraživali ormariće, a jesu li dirali škrinju, nije vidio. Čuo je glasine da su pronašli tijelo. Križaić je i prvi susjed Dominićevih, radio je godinama u Austriji, a kući se vratio 2016. Svjedok je tijekom očevida bio i Josip Vrbanec, piše Večernji list.

“Sve su pregledali, krevet, ormar, noćni ormarići, knjižice, knjige, svaki list se pregledao. Sve se pregledalo”, ispričao je.

Tijekom živopisnog svjedočenja J. Vrbanca, Smiljana se nekoliko puta nasmijala.

Svjedočila je i policijska službenica koja je rekla da se prvo obavio očevid na zamrzivaču. Sadržaj škrinje je bio zamrznut, pa je zatvorena i odvezena na Odjel patologije ŽB Čakovec. Potom su, dodala je, pozvani svjedoci za pretragu i pretražena je kuća. Policijska službenica je radila i na slučaju nestanka Jasmine Dominić od 2015. Vodila je Smiljanu dva puta na poligrafsko ispitivanje. Smiljana je sama inzistirala je da ju se vodi na poligraf. Dogovorili su ispitivanje i 2017., no zbog lijekova koje je trošila nije ju se ni tada moglo ispitati.

Na upit je li policija sumnjala da je Smiljana počinila kazneno djelo, izjavila je da su postojale neke sumnjive okolnosti.

U Jasmininom rokovniku bili su telefonski brojevi koje nisu provjeravali. Uz brojeve su bila navedena imena i nije bilo ničeg sumnjivog. Ni jedan nije bio specifičan. Došli su do podatka da je Jasmina 1999. prekinula studij, a druge informacije nisu imali.

Postavljeno je i pitanje o odnosu Smiljanina supruga Ivana Srneca s pokojnom Jasminom, no sud je zabranio odgovor. Svjedočio je i policajac koji je radio na slučaju nestale Jasmine. Vozio je Smiljanina supruga na poligraf 2015. u Zagreb. Ivan Srnec je pristao na testiranje, no negdje na polovici ispitivanja je odustao. Policajcu je rekao da je odustao jer su mu postavljana neka neugodna pitanja.

Facebook Komentari