Svjedokinja na suđenju Bandiću uhvaćena u laži

Na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram svjedočila je zaposlenica grada Dijana Muhović, koju je prema optužnici, gradonačelnik poslao na dva, navodno službena putovanja.

Kaže da je bila na berlinskom Oktoberfestu kako bi proučila iskustva od tamošnjeg sajma. Vozila je službeni automobil, ali se ne sjeća kojim putem i preko kojeg graničnog prelaza. Kaže da ju je dočekao i organizirao smještaj stanoviti Ivan Prpić, ali ne zna čime se on bavi, piše HRT.

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković stavio je primjedbu na istinitost njezinog iskaza u djelu o službenom putovanju u Berlin od 4. do 7. listopada 2013.. Sudu je dostavio podatak MUP-a iz kojeg se vidi da je automobil, kojim se navodno koristila – izašao iz zemlje 4. listopada u 18.39 sati na graničnom prijelazu Županja-Orašje, a u Hrvatsku ušlo dva dana kasnije na istom prijelazu.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.

Krajem ožujka optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010. Krajem listopada sud je potvrdio dio optužnice protiv Bandića i Petra Pripuza koja se odnosi na zbrinjavanje otpada.

Facebook Komentari