Korak do katastrofe: Neiskusni strojovođa prošao je kroz crveno i usmjerio putnički vlak na kolosijek bez tračnica

Putnički vlak iskočio je jutros oko 6 sati iz tračnica pred ulazom u kolodvor Križevci, javlja 24 sata.

Dojavu o iskakanju vlaka u Prikraju Križevačkom PU koprivničko-križevačka dobila je u 6.10 sati. U tijeku je očevid kako bi se utvrdilo zbog čega je vlak iskočio iz tračnica. Još nije poznato ima li ozlijeđenih.

No, čitatelj koji je bio u vlaku ispričao je kako je trećina vlaka, koji je dolazio iz Zagreba, završila u kamenom nasipu te da su putnici u šoku, ali koliko je vidio nije bilo ozlijeđenih. Dodaje da je bilo 15-ak ljudi u vlaku.

– Čekali smo oko sat vremena da nas prebace do kilometar udaljenih Križevaca. Prvo smo bili u vlaku, a onda smo morali čekati na cesti – rekao je čitatelj 24sata.

Vlak je iskočio iz kolosijeka neposredno prije ulaska u postaju Križevci u prigradskom naselju Prikraj Križevački. A riječ je o novosagrađenom kolosijeku puštenom u promet prije tri dana. Iz dobro upućenog izvora 24sata doznaju da na novom dijelu pruge još nije postavljena potpuna signalizacija te je to možda kumovalo nesreći. Dalibor Petrović iz Sindikata strojovođa Hrvatske potvrđuje da je to točno i da to otežava vožnju strojovođama, ali da je, po njemu, ovdje ipak riječ o pogrešci mladog strojovođe.

– Prema informacijama koje imamo, strojovođa nije razumio nalog za izvanredne situacije koje je dobio u kolodvoru Gradec prije vožnje. Znamo da je prošao kroz crveni signala i skrenuo na kolosijek na koji nisu montirane šine te je završio u tucaniku (šljunku) – rekao je Petrović. Da je prošao kroz “crveno”, potvrdili su i iz HŽ Infrastrukture, no detalji incidenta znat će se nakon policijskog očevida. Petrović upozorava da je ovo izravna posljedica što se 2015. skratilo osposobljavanje strojovođa koji nisu obučeni za izvanredne situacije.

– Nasreću, sadašnja uprava HŽ Putničkog prijevoza razumije naša upozorenja o tom problemu koji može završiti teškom tragedijom i pregovaramo o mijenjanju protuzakonitog pravilnika – kaže Petrović. U četiri godine je oko 60 strojovođa prošlo skraćenu obuku, pišu 24sata.

Facebook Komentari