Ribić vjeruje da neće biti zabrane štrajka a za Plenkovića kaže: Živi u svom svijetu, ne osjeća bilo naroda, probleme…

Predsjednik Matice sindikata Vilim Ribić ne vjeruje da će Vlada posegnuti za zabranom štrajka.

“Za to nema pravnog temelja. Doduše, u ovoj zemlji je sve moguće, vidjeli smo kako institucije odlučuje. Ako gledamo propise, ljudsko pravo, ustavno pravo, onda nema nikakve šanse da zabrana prođe”, rekao je Ribić u razgovoru za RTL Danas.

Premijer Andrej Plenković i dalje govori da nema razloga za štrajk.

“Nikako ne može shvatiti da ovo nije bio zahtjev za rast plaća, nego kako bi se izjednačila vrijednost poslova u javnim službama. Njegova Vlada je 12 puta mijenjala Uredbu, nema razloga da to ne napravi i za prosvjetare”, smatra Ribić.

Istaknuo je kako su sindikati dosad vodili radnike i štrajkaše, a nakon referenduma oni vode čelnike sindikata.

“Nema šanse da napravimo nešto što je protiv volje članova. Oni su rekli zašto je ovo važno. Premijer je prvi koji bi trebao razumjeti. On služi ovom narodu i njemu se treba pokloniti. Red je da razumije da je napravio niz taktičkih i strateških pogrešaka, podcijenio je problem. Razumijem da ima drugih briga, ali to je mentalitet diplomata. Živi u svom svijetu, ne osjeća bilo naroda, probleme… I nije to samo Plenković, i Milanović je isti takav bio”, kaže Ribić koji i dalje vjeruje u potporu građana jer “politika Vlade izaziva nezadovoljstvo i u drugim segmentima društva”.

Facebook Komentari