Kvalifikacije za Euro U-21: Mladi Vatreni u Litvi poveli, domaći izjednačili, na kraju 3:1 za Hrvatsku

Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo između U-21 reprezentacija Litve i Hrvatske završila je pobjedom mladih Vatrenih 3:1.

U skupini 4 ovo je bio treći po redu test hrvatskih nogometaša. Prvo je Hrvatska U-21 poražena na domaćem terenu od Škotske (1:2), a potom je s novim izbornikom Igorom Bišćanom lakoćom preskočila gostovanje kod San Marina (7:0).

LITVA : Krapikas – Sirvys, Kloniunas, Šatkus, Stockunas – Šešplaukis, Antanavičius, Megelaitis, Jankauskas – Dubickas, Utkus

HRVATSKA : Šeper, Šutalo, Kalaica, Gvardiol, Bradarić – Moro, Lepinjica, Ivanušec – Ćuže, Musa, Marin

Hrvatska je povela u 9. minuti golom Ivanušeca nakon što mu je litavski golman obranio kazneni udarac. Ivanušecu se lopta odbila gotovo pred noge, a litavskih igrača nije bilo u blizini.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom mladih Vatrenih 1:0. Umjesto Marina u 46′ ušao je Posavec.

Litavci su izjednačili u 60. minuti, strijelac je Antanavičius. Bišćan je izvadio Čužea u 65′ i u igru stavio Bistrovića.

Posavec podiže na 2:1 za Hrvatsku u 73′ minuti.

U 75′ Bišćan vadi Mora, uvodi Žapera. Vadi i Musu, stavlja Kovačevića. Ivanušec preuzima kapetansku traku.

Ivanušec je oduzeo loptu obrambenom igraču domaćih, uposlio u 89′ Bistrovića i to je bilo 3:1 za Hrvatsku, rezultat koji je ostao i nakon 4 minute sučeve nadoknade.

u 90′ Majer je ušao u igru umjesto Ivanušeca.

Rezultati by SofaScore

Vatreni U-21 u Litvi, Bišćan: Ta je utakmica jako važna, nema mnogo susreta u kvalifikacijama i svi su bodovi izrazito vrijedni

Facebook Komentari