Kućice na Trgu iznajmljene svjedoku u aferi “Agram”

Drvene kućice na središnjem zagrebačkom trgu privukle su pozornost medija. Naime gradonačelnik Milan Bandić iznajmio je dio trga i to tvrtki čiji je direktor njegov nekadašnji vozač Zdravko Krajina. On je i jedan od svjedoka u aferi Agram, piše HRT.

Pedesetak kućica na središnjem zagrebačkom trgu nudi sve i svašta. U sklopu manifestacije “Martin je v Zagrebu” u prvom je planu vino.

Izlagači pred kamerom nisu htjeli reći koliko su platili najam, ali jesu u Zagrebačkoj županiji koja je zakupila dio kućica za svoje proizvođače.

Kućice je postavila tvrtka Zdravka Krajine, bivšeg gradonačelnikova vozača. Njemu je grad dio Trga bana Jelačića dao u sedmodnevni zakup za 10.500 kuna.

Na pitanje novinara radi li se o zahvali Krajini zato jer je promijenio iskaz u vezi s vožnjom na svinjokolju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je: “Ja bih vas molio da se uzobiljite kada pričate s gradonačelnikom”.

Grad Zagreb nema mogućnosti eliminirati bilo kojeg podnositelja zahtjeva koji ispunjava tražene uvjete, poručeno je iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Grad daje samo korištenje javne površine te na temelju Odluke o komunalnom redu i Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina nema mogućnosti eliminirati bilo kojeg podnositelja zahtjeva koji ispunjava sve tražene uvjete, pa tako i u ovome konkretnome slučaju. Procedura je provedena u cijelosti sukladno važećoj regulativi, poručuju u priopćenju iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne.

Povjerenstvo za davanje u zakup javnih površina i na drugo korištenje nakon razmatranja zahtjeva i priložene dokumentacije utvrdilo je njegovu ispravnost. Za navedenu manifestaciju to je ujedno bio i jedini podnositelj zahtjeva.
Naknada je određena sukladno Pravilniku, a za tu vrstu manifestacije ona iznosi 1.500 kuna dnevno.

Eventualna činjenica da je fizička osoba podnositelj zahtjeva ili vlasnik/odgovorna osoba pravne osobe podnositelja zahtjeva zaposlenik Grada, trgovačkog društva kojeg je Grad osnivač, ustanove u vlasništvu Grada, ili član njegove obitelji, ne predstavlja nikakvu zapreku da se istima odobri davanje u zakup, odnosno povjerenstvo nema ovlast u takvim slučajevima odbiti zahtjev, poručuje se u priopćenju.

Novinarima HRT-a nitko od predstavnika tvrtke Eko Sajam, nije se javljao na telefon. Tako nemamo ni odgovor na pitanje jesu li njegove kućice bile postavljene na istom mjestu i za festival portugisca prošlog tjedna.

Facebook Komentari