Kako je Culejeva torba s Udbinim i drugim tajnama završila u Živom zidu, pa na policiji

Živozidaš Tihomir Lukanić na Facebooku je napisao da je primio prijetnje nakon što je Stevo Culej zastupnicu Živog zida optužio da mu je ukrala torbu.

Stevo Culej optužio je zastupnicu Živoga zida da mu je ukrala torbu. Kaže da ju je na danu otvorenih vrata iznijela iz sabornice i već 10 dana mu je nije vratila. ”Nestala je moja torba teška 10 kilograma u kojoj se nalazi dokumentacija svega što sam radio u Saboru… Ima u njoj presuda, dokumenata, od UDBA-e vezano za saborske zastupnike, pa dokumenti o Miloradu Pupovcu…”, objasnio je Culej, prenosi dnevnik.hr.

Nakon toga glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić kazao je da Živi zid torbu nije ukrao i poručio da na torbi ne piše čija je te da će ju odnijeti na policiju, a kasnije je na Facebooku potvrdio da je to i učinio.

U svojoj je objavio Lukanić napisao da su mu prijetili Stevo Culej i tajnik Sabora. ”Prijetio je i on osobno i tajnik Sabora. Pazite, kaže: “Imate pola sata da vratite torbu ili ćete imati posla sa krim policijom”. Ma hajde?!”, napisao je Lukanić.

”Jedini prolaz koji nam je ostavio vodio je u policijsku postaju. Posljedica njegova ponašanja je evidentiranje svakog pojedinačnog dokumenta i njegovo fotografiranje. Tako da mu sad svi u sustavu imaju info. Pitam se samo: Stevo, što nam je ovo trebalo?”, napisao je Lukanić i dodao da je i on sam vidio sadržaj torbe prilikom obrade u postaji.

Lukanić tvrdi da mu je šef straže na izlasku iz Hrvatskog sabora prenio poruku tajnika Sabora. ”Više, kaže, nećeš davati izjave medijima pred sabornicom i od sutra ćemo prema tebi imati poseban tretman. Diplomacija i dijalog su danas imali sporednu ulogu”, zaključio je Lukanić.

Saga o torbi počela jutros

Stevo Culej optužio je zastupnicu Živoga zida da mu je ukrala torbu. Na danu otvorenih vrata, kaže, iznijela ju je iz sabornice i već 10 dana mu je nije vratila. ”Nestala je moja torba teška 10 kilograma u kojoj se nalazi dokumentacija svega što sam radio u Saboru… Ima u njoj presuda, dokumenata, od UDBA-e vezano za saborske zastupnike, pa dokumenti o Miloradu Pupovcu…”, objasnio je Culej. Kad je doznao da ju je zastupnica odnijela torbu pitao ju je gdje je torba. ”Dobio sam odgovor: u autu. A gdje je auto? Daleko. Da bi sad došao tajnik Živog zida koji kaže da je moja torba u njihovoj središnjici. Vjerojatno na kopiranju”, prepričao je Culej. Kaže da ga ”isprdavaju” jer mu ne žele vratiti torbu. Na pitanje zašto nije prije rekao da mu je nestala torba ili to prijavio policiji, Culej je rekao da do danas nije primijetio da mu torba nedostaje.

”Do danas nismo znali čija je torba. Vratit ćemo mu torbu”, poručili su iz Živog zida. Objasnili su da su mislili da im je torbu s dokumentima dostavio netko od građana i sve do danas nisu znali da je to Culejeva torba. Zastupnica Snježana Sabolek rekla je da je u svom pretincu našla torbu i odnijela je u središnjicu stranke. Kaže da ne zna čija je torba i da nigdje ne piše da je Culejeva. ”Ako se utvrdi da je njegova, vratit ćemo mu je”, rekla je.

Živi zid odbacuje optužbe o krađi

Nakon toga glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić ponavlja da nisu ukrali torbu, ali i poručuje – ”Nećemo mu vratiti torbu, ne piše na njoi čija je, odnijet ćemo je na policiju.”

”Apsurdno je da optužbe za krađu dolaze od stranke koja je pokrala Hrvatsku”, rekao je Lukanić.

Kaže da će od Sabora zatražiti da pokažu snimke nadzornih kamera tko je, kada i kako ostavio torbu ”nepoznatog vlasnika” u pretincu zastupnice. Kaže da je obavijestio policiju i da će im danas i predati torbu. ”Neka se oni pozabave time tko je vlasnik”, rekao je Lukanić, koji kaže da sumnjaju da nešto s tom torbom nije u redu osobito nakon što im je, kaže, Culej rekao da će im zvati policiju. Kako doznaje dnevnik.hr., tijekom poslijepodneva Lukanić je torbu odnio u policijsku postaju.

Facebook Komentari