Plenković je stjeran u kut, Bandić mu poručio: Budi državnik, povećaj plaće učiteljima ili mi ne dižemo ruku ni za jedan prijedlog

Milan Bandić kaže da zastupnici njegovog kluba u Saboru neće podržati niti jedan Vladin prijedlog sve dok ne dođe do prihvaćanja zahtjeva sindikata i povećanja plaća učiteljima i nastavnicima za šest posto.

‘Andrej Plenković mora konačno podvući crtu i biti državnik’, rekao je Bandić, javlja N1.

“Ja sam beskrajno sretan i beskrajno tužan”, kazao je Bandić na stručnom skupu učitelja produženog boravka osnovnih škola u OŠ Tin Ujević u Zagrebu.

“Besramno je šaliti se na vaš račun, sramota je pregovarati za 2 posto, žalosno je da učitelji trebaju štrajkati, žalosno je da je 15 foteljica važnije od 65.000 ljudi koji su temelj obrazovanja”

“Ili će se povećati plaće učiteljima ili neće biti ove Vlade, nek ne muče ni vas ni nas. Nitko iz Kluba stranke kojoj sam na čelu to neće napraviti”, rekao je Bandić.

Štrajk u školama nastavljen je i danas, i dalje po cirkularnom principu, tako da danas štrajkaju škole u Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarskoj županiji. Podsjetimo, štrajk je počeo u četvrtak u svim školama u Hrvatskoj nakon propalog mirenja Vlade i sindikata, a zatim se u petak nastavio po cirkularnom principu.

U petak je, prema podacima sindikata, u štajku bilo 88,17 posto zaposlenih u srednjim školama i 89,65 posto zaposlenih u osnovnim školama.

Facebook Komentari