Predsjednica RH o Marijanu Živkoviću, suđenju u Vukovaru i neprocesuiranim ratnim zločinima počinjenim za srbijanske agresije

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je komentirala situaciju oko Marijana Živkovića, vukovarskog branitelja kojemu je na Općinskom sudu u Vukovaru počeo ponovljeni postupak zbog razbijanja dvopismene ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine. Potporu Živkoviću pred zgradom suda dali su skupina branitelja i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći. Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi”, napisala je predsjednica na Twitteru.

Penava je ogorčen i razočaran: Sramim se institucija ove države i osoba koje ih vode na ovaj način!

Evo što Penava kaže o Crnim labudovima, Andreju Plenkoviću i prosvjedu u Vukovaru

Penava najavio akciju: Opet ćemo reagirati, branitelje se brzo kažnjava, a na ratne zločine su zaboravili…nema volje od Sabora nadalje

Facebook Komentari