Ovo se neće svidjeti Plenkoviću: Nakon Penave o suđenju Marijanu Živkoviću oglasio se i ministar Krstičević

Ministar obrane Damir Krstičević na društvenoj mreži osvrnuo se na slučaj Marijana Živkovića kojemu se sudi za razbijanje ćirilićne ploče u Vukovaru, a kojega je sutkinja poučila kako treba žalovati, što je izazvalo zgražanje u dijelu javnosti.

“Obitelj Marijana Živkovića u Domovinskom ratu dala je najviše što je mogla za Hrvatsku – svoja dva sina.
Republika Hrvatska treba imati razumijevanja i suosjećanja prema obitelji heroja Domovinskog rata.

Stariji sin Marko bio je pilot te je u Osijeku organizirao zrakoplovni vod koji je u nešto manje od dva mjeseca obavio 35 borbenih letova tijekom kojih je izbačeno 68 bombi i 17 sanduka s dvije tone pomoći za Vukovar. Poginuo je tijekom obavljanja zadaće 2. prosinca 1991. godine iznad Otoka kod Vinkovaca. Prema Marku Živkoviću nazvana je Zrakoplovna baza Pleso.

Mlađi sin, Nikola, ubijen je iz zasjede 17. rujna 1991. godine na Mitnici u Vukovaru i njegovo tijelo do danas nije pronađeno.

Čuvajmo uspomenu na ova dva heroja Domovinskog rata i ostvarimo obećanje da ćemo brinuti i skrbiti o njihovim najbližima”, napisao je Krstičević.

Penava je ogorčen i razočaran: Sramim se institucija ove države i osoba koje ih vode na ovaj način!

VIDEO Teatar apsurda u Vukovaru: Sutkinja poučila Marijana Živkovića kako treba žaliti za ubijenim sinovima

Penava najavio akciju: Opet ćemo reagirati, branitelje se brzo kažnjava, a na ratne zločine su zaboravili…nema volje od Sabora nadalje

Facebook Komentari