Plenković i HDZ na tacni Povjerenstva Nataše Novaković a sve zbog puta u Helsinki

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o HDZ-ovu putu u Helsinki.

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa donesena je odluka o pokretanju postupka protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Predsjednica povjerenstva Nataša Novaković kazala je da navedeni dužnosnici “nisu postupali savjesno”. Povjerenstvo pokreće postupak protiv dužnosnika zbog toga što nisu dostavili dokumentaciju o predmetnom putovanju. Odluka je donesena kao i u slučaju odluke u predmetu protiv Milana Bandića i njegovih putovanja u Rim.

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa prošle je godine otvorilo postupak jer je izaslanstvo HDZ-a putovalo Vladinim zrakoplovom u Helsinki, gdje se održavao kongres Europske pučke stranke.

Podsjetimo, zbog odlaska na stranački put u Helsinki premijer Plenković, potpredsjednik Vlade Božinović te troje bivših ministara Kuščević, Tolušić i Murganić, pod povećalom su Povjerenstva. Istražuje se jesu li o javnom trošku išli na stranački skup jer za članove Vlade povjerenstvo nije dobilo račune. Vladajući i dalje uvjeravaju da je put platio HDZ.

“Čak je HDZ u svom odgovoru evidentirao da su ukupni troškovi i smještaja i dnevnica 85 tisuća kuna. Stoga ne vidimo nikakvu potrebu da sada Vlada posebno dostavlja, što ni do sada nije bila praksa, Povjerenstvu putne naloge predsjednika Vlade, kada na tim putnim nalozima trošak nije ni evidentiran kada ih Vlada nije ni podnijela”, kaže glasnogovornik Vlade Marko Milić, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari