Zagrebačka Hvidra poziva na bojkot Rujanfesta, a nadležne da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu

Ovim putem najoštrije osuđujemo postupke organizatora ovogodišnjeg Rujanfesta i pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana, piše u priopćenju zagrebačke Hvidre koje prenosimo u cijelosti:

Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori, nekoć kulturne glazbene manifestacije, odlučili su ugostiti srpske folk pjevače pod sloganom „Pomakni svoje granice zabave“.

Takva vrsta zabave, kada su nam isti susjedi pokušali pomaknuti granice, nije nam odgovarala ni 90-ih, pa smo dali svoju mladost, zdravlje i živote kako bismo sačuvali našu granicu. Danas, dva desetljeća kasnije, u našoj metropoli organizatori pravdavaju svoj gnjusan odabir izvođača pod istim sloganom, pokušavajući pritom pomaknuti naše kulturološke granice.

Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u bojkotu pjevača koji nisu s našeg podneblja, te takvim primjerom izraze svoje nezadovoljstvo, kako bi organizator ubuduće uzeo u obzir naše stavove te na našem Rujanfestu pozvao glazbenike u okviru naših kulturnih, teritorijalnih i ideoloških granica.

Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Predsjednik Zajednice udruga i

članova HVIDR-a Grada Zagreba

Ante Tandara

Facebook Komentari