Dok Najviši građanski sud Škotske podržava Johnsona, on je u Parlamentu vođu oporbe nazvao ‘kloriranim piletom’, a njegovu gospodarsku politiku – ‘sra….’ !

Najviši građanski sud Škotske danas je legalnom proglasio odluku premijera Alexandera Borisa de Pfeffel Johnsona,  da kasnije ovoga mjeseca suspendira britanski Parlament do samo dva tjedna prije nego Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske napusti Europsku uniju rekavši kako to nije pitanje o kojem treba odlučivati sudac.

Sudac lord Joseph Raymond Doherty, je odbacio tužbu sedamdeset i pet proeuropskih parlamentaraca o blokiranju suspenzije, koje protivnici kritiziraju kao potez britanskog premijera kako bi ih spriječio da blokiraju Brexit bez dogovora 31. listopada ove godine na Noć Vještica.

“Moje stajalište je da nije bilo kršenja zakona”, izjavio je sudac lord Joseph Raymond Doherty.

Suspenzija parlamenta “potpada u područje politike i odlučivanja, koja se ne može procijeniti pravnim kriterijima, već samo političkim presudama”, istaknuo je u presudi i ocijenio da je odluka na parlamentu ili na biračkom tijelu.

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Alexander Boris de Pfeffel Johnson pokrenuo je živu polemiku, prošlog tjedna kada je odlučio suspendirati parlament tijekom pet tjedna do 14. listopada, samo dva tjedna prije predviđenog datuma za Brexit.

Pravosudne odluke u dvama sličnim tužbama trebaju biti donesene u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Sudac lord Joseph Raymond Doherty, je odbacio tužbu sedamdeset i pet proeuropskih parlamentaraca o blokiranju suspenzije, koje protivnici kritiziraju kao potez britanskog premijera kako bi ih spriječio da blokiraju Brexit bez dogovora 31. listopada ove godine. “Moje stajalište je da nije bilo kršenja zakona”, izjavio je sudac lord Joseph Raymond Doherty.

Britanski konzervativni premijer Alexander Boris de Pfeffel Johnson i laburistički vođa oporbe Jeremy Bernard Corbyn žestoko su se sučelili danas u Parlamentu tijekom redovnog polusatnog sučeljavanja šefa britanske Vlade sa zastupnicima. Premijer Johnson optužio je Corbyna govoreći da je Zakon o odgodi Brexita zakon o kapitulaciji, dok je vođa oporbe Corbyn spočitao premijeru Johnsonu to da se ljudi imaju čega bojati ako s državom napravi ono što je napravio svojoj stranci u posljednja dvadeset i četiri sata.

Dnašnja pitanja premijeru prva su u karijeri Alexandera Borisa de Pfeffel Johnsona, a dolaze samo dan nakon što je sinoć izgubio prvo glasovanje u Parlamentu kao premijer kojem je oporba otela pravo nad određivanjem dnevnog reda i poslije gubitka većine nakon što mu je dvadeset i jedan zastupnik otkazao poslušnost, jer namjerava izvesti zemlju iz Europske unije 31. listopada bez dogovora o povlačenju. Takav izlazak, smatraju premijerovi protivnici, imao bi negativne posljedice na britansko gospodarstvo.

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva, Alexander Boris de Pfeffel Johnson, pored što je odgovarao na pitanja britanskih parlamentaraca, također je i spočitavao lideru oporbe, Jeremyju Bernardu Corbynu da je ‘bijednik koji ne želi na izbore’ i provocirao ga da je predložio zakon o kapitulaciji. Riječ je o zakonu kojim se želi zastaviti Brexit bez dogovora, a koji bi opet odgodio izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije, ovaj put do 31. siječnja 2020. godine.

Britnski premijer Alexander Boris de Pfeffel Johnso tražio je od Jeremyja Bernarda Corbyna da pristane na nove izbore i da odluku o tome kako dalje preda u ruke naroda te je naglasio kako je Corbynova ekonomska politika ‘sra…’, a nazvao ga je i ‘kloriranim piletom’. (Theo Ljubić, The Sun,  The Guardian)

Facebook Komentari