VIDEO Krivci za najveći požar u Prelogu u posljednjih 20 godina su djeca

Foto: Ilustracija
Ad

Veliki požar u Prelogu koji je buknuo u subotu oko 21 sat na zgradi bivšeg skladišta poduzeća Međimurjeplet, izazvala su djeca.

Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dva djeteta oko 19 sati na drvenom podu tavana palili razne papire, koje su potom samo djelomično pogasili te bez da su se uvjerili da je vatra u potpunosti ugašena, izašli su iz skladišta.

Nakon toga vatra se razbuktala i proširila na krovište objekta. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Preloga, Cirkovljana i Donjeg Kraljevca.

Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća procjenjuje se na više stotina tisuća kuna, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Nadležnom državnom odvjetništvu za mladež dostavit će se posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi kaznenog djela teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

“Ovo je najozbiljniji požar na području Grada Preloga u zadnjih dvadesetak godina. Dogodio se praktički u centru grada, na jednom zapuštenom mjestu. Na terenu su jake vatrogasne snage JVP Čakovec i donjomeđimurskih DVD-a, a mogu reći da požar neće ugroziti okolne zgrade. Tek kad se uđe u zgradu znat ćemo ima li žrtava, a nadam se da do toga neće doći”, rekao je u subotu gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek, prenosi Emedjimurje.

Facebook Komentari