Tucak nakon poraza: U napadu apsolutno ništa nije funkcioniralo

Hrvatska je poražena od Španjolske 6:5 u polufinalu Svjetskog prvenstva. Izbornik Ivica Tucak nije bio presretan.

– Teško je bilo što reći, osim da smo potpuno zasluženo izgubili. Apsolutno ništa u napadu nije funkcioniralo, ne znam čemu toliki strah i respekt. Ne želim omalovažiti španjolskog golmana, ali toliki strah, čak iz izrađenih akcija tako loše šutirati. Možda je bio loš dan jer je obrana bila fenomenalna, no s ovakvim napadom ne bi dobili ni Paragvaj. Ništa, treba to zaboraviti, to je sport, to je život, teško je i uvijek pobjeđivati, rekao je Tucak.

– Mi smo praktički zabili dva gola, treba biti iskren, ovo na kraju je plod nekakvog forsiranja. Sve smo pucali nešto čudno, ravno u golmana. Ne znam što bih mogao pametno reći, treba mi vremena da sve analiziramo i prodiskutiramo. Obrana je bila odlična, od tih njihovih šest golova dva su od ruke ušla. No napad nije funkcionirao, ne možeš nikoga s ovakvim napadom pobijediti, dodao je.

– Treba završiti na najbolji način, uzeti medalju, uzeti broncu. Imat ćemo sigurno reakciju, nije nam lako, živjeli smo za ovu utakmicu, ali sve je otišlo naopako. Pod dojmom sam i trebat će mi malo vremena da dođem sebi, zaključio je izbornik.

Ako osvoje broncu bila bi to sedma uzastopna medalja Barakuda na svjetskim smotrama, piše HRT.

SP vaterpolo: Barakude bez finala, slabije izdanje protiv Španjolske

Facebook Komentari