Radimir Čačić: Imam dojam da se Plenković potpuno pogubio

U N1 Studiju uživo gostovao je predsjednik Reformista Radimir Čačić. Komentirao je rekonstrukciju Vlade, kao i Plenkovićeve poteze.

Na samom početku naglasio je kako Reformisti s HDZ-om nikada nisu bili u koaliciji, niti će biti. “Mi smo bili na sastancima vladajuće koalicije, kao stranka koja je podržavala određene projekte”, kazao je Čačić.

“Mi se bojimo, nažalost, to vrijedi za sve vlade do sada, donijeti bilo kakvu odluku da ne izgubi tu ili tamo tri glasa, a na kraju će izgubiti sve glasove. Kad pogledate ekonomske rezultate, čovjek bi rekao da je ovo uspješna Vlada, ali to nema veze s njima”, mišljenja je Čačić te dodaje: “Nemojmo se nadati da neće biti gore, jer može biti gore”.

Kazao je kako Plenković može ući sam s SDP-om u koaliciji, no kako bi to bio kopernikanski obrat. “Ako Plenković bude smijenjen, a za to postoji ozbiljna mogućnost, sve alternative neće ni pomisliti na veliku koaliciju”, rekao je Čačić.

“Politika je dosta ozbiljna tema, a da je mi ne shvaćamo ozbiljno, rezultati pokazuju”, dodaje.

“Ta kritična masa i podaci koji su izašli i spore reakcije iz Vlade – ja imam dojam da se Plenković potpuno pogubio. To je prvi predsjednik Vlade od 1990. godine koji se nije obratio javnosti nakon ostavke njegovog ministra”, veli Čačić.

Dodaje kako nije sasvim siguran što će Plenković učiniti sada kad mu pola Vlade visi. “Sigurno je da u ovom Saboru više nitko nikoga ne predstavlja. Posavec se nije trebao ispričati. Biračima da, ali HNS-u ne. Trebao se ispričati svim glasačima lijeve koalicije i glasačima HDZ-a. Jer niti su HDZ-ovi glasači glasali za vladu s HNS-om, niti su birači HNS-a glasali za koaliciju s HDZ-om. Posavec je de facto nitko i ništa”, misli Čačić.

Facebook Komentari