Kujundžić o novoj aferi, o tome je li na Plenkovićevoj listi za odstrel i hoće li dati ostavku

Milan Kujundžić u Dnevniku N1 televizije komentirao je navode da je pokušao netransparentno provesti projekt nabave novih PET/CT uređaja vrijedan 60-ak milijuna kuna.

“Jedna privatna firma je imala monopol naplaćivati velike iznose za te postupke. Njihovi su aparati sada zastarjeli i dotrajali i tražimo rješenje unutar državnih bolnica”, kaže Kujundžić dodajući i kako je sporne objave ta ista firma vjerojatno i naručila.

“Oni se bore za profit, a Vlada i Ministarstvo da bude bolje građanima i bolesnicima”, kaže ministar koji smatra da je “došao trenutak da se taj monopol izgubi u interesu hrvatskih pacijenata”

Na pitanja o optužbama da je lažirao troškovnik Kujundžić kaže: “Ti epiteti će vjerojatno biti predmetom tužbi. Analize HZZO-a nisu rađene da bi se lažiralo nego da bi se istina pokazala. Tko je lažirao 2007., to ćemo neki drugi put analizirati.”

Plenkovićeva Vlada ostala je u vrlo kratkom vremenu bez dva ministra, a često se spominje da bi rekonstrukcijom koju sprema premijer mogao otići u ministar zdravstva. Planira li sam dati ostavku zbog afera koje ga prate?

“Afera nije poslovati kvalitetnije, jeftinije, na korist pacijenata i državnih bolnica, a na uštrb privatne firme”, kaže Kujundžić i dodaje: “Ne planiram dati ostavku niti sam razgovarao na tu temu. Inače, s premijerom razgovaram često.”

Ministar zdravstva ne vidi problem u odlascima svojim donedavnih kolega iz Vlade.

“Normalna je stvar da ministri odlaze i dolaze. Da li svojom voljom ili u rekonstrukcijama, to su normalne stvari, ne treba ništa čuditi”, govori.

Na pitanje o tome vidi li išta čudno u tome da se kao zamjena za Gabrijelu Žalac spominje Dragica Roščić, koja je njegova zamjena u Saboru, Kujundžić kaže da ne zna tko će koga mijenjati.

“Točno je da je Roščić došla na moje mjesto u Saboru. Ne znam kakvo imate vračanje”, kaže ministar uz osmijeh.

“Nakon svega što smo postigli, u mom slučaju u ovom trenutku uistinu nemam razloga razmišljati o odlasku. U osobnom smislu mogu otići i raditi u Hrvatskoj i u svijetu za velike novce, ali za mene je politika izazov”, govori ministar.

Na daljnja pitanja o mogućoj ostavci, zamjeni i tome hoće li podržavati Plenkovića u Saboru ako bude smijenjen, odgovara: “Kako bi rekao pokojni predsjednik Tuđman: Ki bi da bi.”

“Hrvatski zdravstveni sustav je stabilan. Trebamo zadržati liječnike i sestre u Hrvatskoj i podizati ishode liječenja. Sve drugo…”, kaže ministar koji smatra i da ga Most ne bi trebao prozivati i pozivati na ostavku.

“Most je zadnji koji se smije javljati po pitanju zdravstvenog sustava ove Vlade. Most koji potiče iz doline Neretve za dolinu Neretve nije napravio ništa, a ova je Vlada napravila puno”, zaključuje, prenosi N1.

Kujundžićeva nova afera: Htio je kupiti uređaje za 60 milijuna kuna, ali mu je to Plenković stopirao

Share This Article