Bitka za HDZ: Karamarko ima planove za preuzimanje stranke, tvrde mediji

U sjeni najavljene rekonstrukcije Vlade počinje bitka i za vladajuću stranku.

Kako piše Jutarnji list, prema zasad neslužbenim informacijama, Tomislav Karamarko bi u kolovozu, nakon proslave Oluje mogao najaviti svoje uključivanje u proces unutarstranačkih izbora na kojima će se u proljeće iduće godine birati kompletno novo vodstvo stranke.

– Znam da Karamarko ima takve ambicije, ali koliko mi je poznato, on još nije prelomio hoće li sudjelovati na unutarstranačkim izborima. Ovakvim porukama, najavama “novih pobjeda za Hrvatsku”, Karamarko želi ostati u igri, želi s jedne strane i provocirati, ali prvenstveno testirati kakvo je raspoloženje članstva HDZ-a, točnije kakve su njegove šanse da se vrati u sam vrh politike. Meni se čini da su njegove šanse jako male i da se na koncu zbog toga Karamarko neće kandidirati na unutarstranačkim izborima – tvrdi izvor iz HDZ-a Jutarnjem.

Osim potencijalne Karamarkove kandidature, Plenković bi na unutarstranačkim izborima mogao imati, dva, a možda i više protukandidata.

Pored Karamarka, u utrku za mjesto predsjednika HDZ-a, smatraju tako u stranci, mogli bi ući i njegov nekadašnji bliski suradnik Davor Ivo Stier te bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač, piše N1.

Facebook Komentari