Kuščević dao ostavku, Plenković prihvatio

Ad

U središnjici HDZ-a održan je sastanak najužeg vodstva stranke na kojemu premijer Andrej Plenković objavio da je prihvatio ponuđenu ostavku Lovre Kuščevića na mjesto ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a.

“Prvo, imali smo niz relevantnih tema – priprema za sjednicu županijske skupštine Ličko-senjske, koja će biti u srijedu. Drugo, danas je u Bruxellesu prihvaćeno hrvatsko pismo namjere, dakle idemo u daljenje aktivnosti europskog tečajnog mehanizma II”, kazao je premijer Andrej Plenković na početku, a potom javnost obavijestio o sudbini Lovre Kuščevića.

“Ministar Kuščević dao je na raspolaganje svoj mandat – i ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a. Ja sam i kao predsjednik Vlade i predsjednik stranke prihvatio tu ostavku i on će napustiti obje dužnosti i vratiti se u Hrvatski sabor”, kazao je premijer i dodao da su priče vezane za sada bivšeg ministar Kuščevića naštetile i stranci i Kuščeviću osobno.

“Jasno mi je da ova negativna percepcija predstavlja veliki teret i na stranku i na Vladu”, rekao je Kuščević, dodajući da je ponosan na svoj rad. “S istim ću žarom kao i dosad nastaviti rad u Saboru, kao županijski vijećnik i kao općinski vijećnik u Nerežišću”, dodao je Kuščević i zahvalio se svim kolegima, javlja N1.

Facebook Komentari