HDZ se trudi saznati motive Bandićeve želje za smjenom Blaženke Divjak, ali čini se da preskaču tablete

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dalje inzistira na odlasku ministrice obrazovanja Blaženke Divjak iz Vlade. Optužuje ju za kršenje zakona, proziva zbog nabave tablet-računala kao i zbog nefinanciranja udžbenika iz vjeronauka te poziva premijera da ju smijeni.

Ministrica Divjak pak odgovara da ima puno ozbiljnijeg posla od bavljenja Bandićevim politikanstvom. No, posao ministrice obrazovanja, partner Bandić uvjerava, partnerica Divjak više ne može raditi.

“Ako će on tolerirati ministricu, gospođu ministarku, tako sam rekao, koja krši zakon i nabavlja tablete na taj način i eksperimentira s opremom, razbacuje pare poreznih obveznika, to je njegov problem, moj nije. Pitajte premijera, ja sam sve svoje rekao”, prozvao je Bandić premijera Plenkovića koji mu je hladno odgovorio:

“Mi ćemo financirati i udžbenike za obvezne i za izborne predmete, u svojoj supstanci ta tema je apsolvirana. Ja sam ono što je bitno za učenike i obitelji riješio.”

Nakon što su iz Ministarstva obrazovanja Bandiću spustili da umjesto u zlatne zahode uloži u sanitarne čvorove u školama, odgovorila mu je sama Divjak…

“Ili se radi o jeftinom politikanstvu i ucjeni ili o temeljnom nepoznavanju činjenica. Ni jedno ni drugo nije pitanje za mene.”

Potpredsjednik Bandićeve stranke Kažimir Varda o tome je govorio i u sabornici gdje je kao povod naveo nefinanciranje udžbenika iz vjeronauka iako je u međuvremenu i za te udžbenike osiguran novac.

“Razumijete li da se radi o nezakonitom djelovanju? Novac je trebao biti prikupljen i po zakonu.”

No potpise za njezinu smjenu u Saboru nisu počeli skupljati jer se o tome tek trebaju dogovoriti u svom šarolikom Klubu zastupnika.

“Pozivam kolege da spuste tenzije i da se okrenu rješavanju problema, za što su ih izabrali hrvatski građani”, naglasio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Također, neslužbeno doznaje RTL da je želja vrha HDZ-a saznati motive ponovnog Bandićeva napada na Divjak. Nakladnici, pogodovanje ili pokazivanje mišića? No, činjenica je da HDZ-u, s obzirom na probleme u vlastitoj stranci, i odgovara da se priča prebaci na druge teme, pišu vijesti.hr.

Bandić poručio Plenkoviću da misli ozbiljno oko micanja Blaženke Divjak, traži i istragu zbog malverzacija s tabletima

Share This Article