Bandić poručio Plenkoviću da misli ozbiljno oko micanja Blaženke Divjak, traži i istragu zbog malverzacija s tabletima

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gostovao je večeras na Z1 televiziji i objasnio kako očekuje da nadležna državna tijela istraže nabavku tableta za eksperimentalnu nastavu u školama, “jer je plaćeno 1000 kuna po komadu nešto što u dućanu košta 500 kuna”.

Bandić je danas ranije na konferenciji za novinare, govoreći o nabavci udžbenika za iduću školsku godinu, rekao kako mu je žao ministrice Divjak te kako “ona jadna ništa ne razumije”.

Potom je još jednom kazao kako će od premijera Andreja Plenkovića zatražiti ostavku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te kako očekuje od premijera da povuče državnički potez.

Na pitanje znači li to da bi njegova stranka mogla zamijeniti HNS u Vladi, Bandić je kazao kako njih fotelje ne zanimaju, ali da Divjak ne mogu oprostiti kršenje zakona, bačenih 8 milijuna kuna na metodičke udžbenike i nabavljanje tableta po duplo većoj cijeni nego što se oni inače mogu nabaviti.

U emisiji na Z1 ponovio je da ga ne zanima sudjelovanje u Plenkovićevoj Vladi, te ponovio kako očekuje od Plenkovića da se ova situacija razriješi.

Share This Article