Hrvatska danas doznaje: Na Pantovčaku su zbog rezultata EU izbora zabrinuti za stabilnost zemlje, Predsjednica RH će u utrku za drugi mandat

Piše: Neven Pavelić

Unatoč medijskim spekulacijama čini se da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne dvoji oko kandidature za predstojeće predsjedničke izbore i borbe za drugi mandat, doznaje Hrvatska danas iz kruga osoba bliskih Predsjednici RH.

Naime, sinoćnji rezultati na EU izborima ukazuju na moguću ozbiljnu nestabilnost hrvatskog političkog sustava i veliku fragmentiranost glasova, koji mogu posljedično dovesti i do političke paralize sustava. Nedjeljni rezultati, ako se shvate kao velika anketa na ozbiljnom uzorku od više od milijun ljudi, ukazuju na moguće vrlo neizvjesne rezultate sljedećih parlamentarnih izbora, a posljedično i dugotrajne teškoće s formiranjem vlasti.

Izvori Hrvatske danas otkrivaju da je Predsjednica RH itekako svjesna ozbiljnosti takve situacije što joj je dodatan motiv da osigura stabilnost zemlje.

Osjećaj odgovornosti sprječava je u razmišljanju da ne ide na izbore. Unatoč sve glasnijim medijskim sugestijama da neki bivši bliski suradnici, radeći na projektu novog kandidata desnice, rade zapravo za SDP i njegovog kandidata. Ili – baš zato. Stabilnost i politička ozbiljnost u trenutku kada javnost i na međunarodnoj sceni uspješno zavode kandidati bez potrebnog političkog iskustva dovoljno je jak dodatan motiv uz jučerašnje izbore, rekao je izvor za Hrvatsku danas.

Hrvatska danas i iz drugog izvora bliskog Predsjednici RH dobila je potvrdu informacije da je jučerašnji rezultat EU izbora samo dodatan motiv.

Predsjednica ne odustaje od Tuđmanove politike pomirbe Hrvata i zajedništva. Civiliziranu i stabilnu Hrvatsku može osigurati jedino politika s kredibilitetom, a ne obećanja bez realnog pokrića, kaže drugi izvor za Hrvatsku danas.

Izvori navode i da Predsjednica ne podcjenjuje ni jednog kandidata, smatra da svi mogu biti ozbiljni jer ovo je demokratsko društvo u kojem će zadnja biti riječ naroda.

A narod se ne smije podcjenjivati, kako god da je većina raspoložena, objašnjava izvor za Hrvatsku danas.

Share This Article