Jandroković o Brkiću: Vidjet ćemo što će donijeti idući dani; Grmoja: Imam dokaze da su institucije okupirane

Uoči predstojeće, nove plenarne sjednice Hrvatskoga sabora predsjednik Sabora Gordan Jandroković sazvao je za danas 25. sjednicu Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika

Predsjednik Sabora Gordan Janroković upitan je da komentira kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića, odnosno da odgovori treba li s kaznenom prijavom Brkić i dalje biti potpredsjednik Sabora. “Nemam dovoljno informacija da bih mogao odgovoriti na to pitanje, očekujem da ćemo saznati o čemu se točno radi i onda ćemo donijeti odluku što i kako dalje”, rekao je Jandroković.

Institucije se ne koriste za unutarstranačke obračune, kaže Jandroković je odgovarajući na pitanje novinara o Brkićevoj tvrdnji da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije.

“Apsolutno se ne koriste. Ako tko ima dokaze za to neka ih podnese”, kaže. Šteti li sve ovo HDZ-u – upitan je predsjednik Sabora. “Vidjet ćemo što će donijeti idući dani”.

“Nisam razgovarao s njim, ali njegove optužbe o zlouporabi su teške, morat ćemo razgovarati”, kazao je.

“Institucije su okupirane”

Mostov Nikola Grmoja, uoči sjednice, komentirao je podizanje kaznene prijave protiv Milijana Brkića.

“To su unutarstranački sukobi, to su HDZ-ove afere kojima se mi ne mislimo baviti jer nas građani nisu za to birali”, rekao je Grmoja.

“Imam dokaze da su institucije okupirane”, dodao je Grmoja. Znamo kako u Hrvatskoj funkcioniraju institucije, to se neće promijeniti dok narod na izborima ne kaže dosta ovakvom načinu funkcioniranja institucija… Ne znam što se konkretno događa u slučaju Brkić, ali to je praksa cijelo vrijeme”, dodao je.

“Nešto je trulo u državi Danskoj”

O Brkiću je govorio i SDP-ov Arsen Bauk.

“Kako ide ona, je l’ to iz Hamleta, ‘nešto je trulo u državi Danskoj’. Očito se radi o tome da HDZ koristi institucije da bi poslao poruke pojedincima. To je dojam. Što će biti od toga, vidjet ćemo”, kaže SDP-ovac.

“Nema se HDZ što postavljati prema ovome”

Slučaj Brkić danas je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je kazao da nema što dodati na PNUSKOK-ovo priopćenje.

“Policija je izašla s onoliko detalja s koliko je u ovom trenutku mogla, kad je u pitanju i njihov i rad drugih institucija, sad je to predmet u nadležnosti DORH-a i daljni tijek je na njima i oni mogu nalagati mjere koje su potrebne.

Na pitanje kakav je stav HDZ-a, Božinović kaže: “Nema se HDZ što postavljati po ovom pitanju, pustimo da proces ide svojim tijekom”, prenosi N1.

Facebook Komentari