AUDIO Bandić žestoko komunicirao s vjernim suradnikom Bulumom, evo što on kaže na dreku i viku šefa

U nastavku suđenju u aferi Agram u ponedjeljak su se na sudu slušale snimke nastale prisluškivanjem na kojima se moglo čuti kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić urla na svoje suradnike, dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika te kako se, stječe se dojam, izmišljaju radna mjesta.

Objavljene snimke u kojima Bandić urla na zaposlenike, a čini se, dogovara zapošljavanja i radna mjesta

Na snimkama telefonskog razgovora moglo se čuti kako nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum s Bandićem dogovara radno mjesto posebnog savjetnika za ljudske resurse, a nakon što mu osoba s kojom razgovara pojašnjava kako to radno mjesto ne postoji, Bulum odgovara kako će to radno mjesto ”izmisliti”.

Preslušana je i snimka razgovora Buluma i Bandića u kojoj se može čuti kako zagrebački gradonačelnik, uz obilato psovanje, urla na Buluma jer jednoj zaposlenici, kojoj, kako kaže Bandić u djelu tonskog zapisa koji je objavio Jutarnji list, nakon premještaja nije povećana plaća niti poboljšani radni uvjeti.

Novinarima 100posto javio se gospodin Bulum, kaže da je sve u skladu sa zakonom: ‘On ima toliko velike ovlasti da ne može pogriješiti kad ti da nalog’

Nazvali su Vidoja Buluma, nekadašnjeg Bandićeva bliskog suradnika koji nam je, iako ne želeći ulaziti u detalje same afere zbog sudskog postupka u tijeku, otkrio brojne zanimljive detalje:

“Ne smijem davati nikakve izjave jer postupak još traje, sutra imamo sud, nastavak procesa na kojem je ispitivanje svjedoka pa ne bi bilo zgodno da bilo što kažem. Sve će to brzo završiti”, rekao nam je.

No, unatoč svemu, ne osjeća se loše.

“Osjećam se jako dobro jer smo sve radili u skladu sa zakonom. Ja ću dokazivati da je Bandić sve radio u skladu sa zakonom kao i ja. Nikada ne bih napravio nešto nezakonito. On ima toliko velike ovlasti da ne može pogriješiti kad ti da nalog da nešto napraviš”.

‘Bandić je jako dobar čovjek, on zaviče po se nakon 15 minuta smiri’

Za Bandića i dalje ima samo riječi hvale, bez obzira na porciju psovki i povišenih tonova koji se mogu čuti u snimci i koje su šokirale građane, jer ma koliko je poznato kako gradonačelnik ‘dela’, ova se snimka u nekim trenucima čini se poput loše parodije, a ne djelovanja nekog gradonačelnika.

“On je jako dobar čovjek, emotivan čovjek koji nekad emotivno reagira. Ja ga jako dobro poznajem i nikada mu nisam uzimao za zlo ako malo zaviče. No, on vam se za 15 minuta vrati ponovno kao da nikada ništa nije bilo tako da sam ja to sasvim normalno prihvatio”.

Znaju se još s ‘Pešće’, iz dana Komiteta

Teško mu je bilo, ponovno, samo zbog bivšeg suradnika Milana.

“Teško mi je zbog njega da ne bi sada ispalo da je on nekakva divlja osoba, a nije. To što malo zaviče, meni je bilo normalno. Možda sam ja navikao na to pa zato to tako shvaćam. Mi se znamo jako dugo. Ja sam radio na Peščenici, počeo sam puno prije njega, stariji sam šest godina. Kada sam ja bio društveni pravobranilac na općini Peščenica, tada smo radili skupa, on je radio u Komitetu”.

‘Nije bilo dodjele radnih mjesta’

Bulum kategorički odbija tvrdnju da su se u Gradu Zagrebu radna mjesta izmišljala i dijelila.

“Nije tu bilo dodjele radnih mjesta, to je sve iskrivljeno. Ja sam mislio da se te kvalifikacije, da on radi nezakonito, rade u političke svrhe. Ako gradonačelnik ima ovlast da donosi Pravilnik kojim se uređuju radna mjesta, da može povećati broj izvršitelja, da može izmijeniti organizaciju i napraviti umjesto jednog tri odjela, pa ne možete sada reći da je nešto nezakonito. Ja vam tvrdim da je sve to zakonito”.

‘Ja sam se malo nespretno izrazio’

Nije mu sporna niti rečenica ‘Napravit ćemo odjel za analitiku i još neka dva mala odjela. Smislit ćemo nešto’.

“To je možda bio moj nespretan izraz ‘smislit ćemo nešto’, nemamo mi tu što smišljati. Meni treba malo vremena da pogledam Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji da vidim koja su radna mjesta slobodna. Ne radi se tu o osobi koja nema kvalifikacije. Ne može biti namještanja ako nama treba određena osoba i sporazum iz jedne državne službe u lokalnu je sasvim normalan i tako se radilo godinama. Sve je to potpuno čisto”, zaključuje Bulum koji više nije u radnom odnosu.

I dalje uz Bandića

“U mirovini sam već dvije godine, bavim se odgojem unučadi. Sada mi je idealno”.

Na pitanje podržava li Bandića i dalje, odgovara kratko i jasno:

“Da”.

Facebook Komentari