Stručnjak za sigurnost o slovenskim optužbama: Cijela ta priča je na staklenim nogama i zvuči mi vrlo glupo

Navodnu aferu o prisluškivanju koja je ovih dana zatresla Hrvatsku i Sloveniju za Dnevnik Nove TV komentirao je stručnjak za sigurnost Gordan Akrap.

Tvrdi kako ovo nije prvi put da Slovenci uvlače Hrvatsku u svoje unutarnje igre.

“Cijela ta priča mi je na tankim staklenim nogama i zvuči mi oprostite – vrlo glupo. Koristiti informaciju iz izvora koji je dokazan kao dezinformacija u slučaju Mehtića i sada transferirati cijeli proces iz Slovenije prema Hrvatskoj, povlačiti veleposlanika je vrlo neozbiljno”, kazao je Akrap

Podsjetimo, slovenski mediji objavili su da je SOA 2015. godine prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik, te da je da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao spriječiti objavljivanje njihovih članaka. Ovu su informaciju demantirali su iz SOA-e i iz Vlade te Ureda Predsjednice.

Nakon što je slovenski premijer Marjan Šarec prethodno izjavio da ga zabrinjava hrvatsko ponašanje jer je navodno hrvatska obavještajna agencija SOA prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra u postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik kako bi diskreditirala arbitražni proces, u ponedjeljak je slovenski POP-TV ustvrdio da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao zaustaviti emitiranje reportaže o prisluškivanju, predstavivši se kao posrednik hrvatske vlade.

Skandal nakon objavljivanja tonskih zapisa razgovora slovenskog člana arbitražnog suda Jerneja Sekolca i zastupnice Slovenije pred sudom Simone Drenik u kojem razrađuju strategiju utjecaja na druge članove arbitražnog suda i manipuliranja sudskom dokumentacijom natjerao je Hrvatsku da se 2015. povuče iz arbitražnog sporazuma zbog nepopravljive kompromitacije arbitražnog procesa i kasnije ne prizna odluku arbitražnog suda i odbije je primijeniti, piše Nova TV.

Predsjednica RH o špijunaži u Sloveniji

Facebook Komentari