Muzička akademija protiv svog dekana i Bandićevog doktorata

Nakon inicijative trećine članova Vijeća, danas se na Muzičkoj akademiji održala izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnoga reda – onom o prijedlogu dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću. Upravo je dekan Muzičke Dalibor Cikojević predložio dodjelu ovog počasnog doktorata, a Vijeće se danas odlučilo suprotstaviti prijedlogu svog dekana. 23 članova Vijeća, od 34 prisutna na sjednici se usprotivilo prijedlogu dekana Cikojevića za dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

Izvanredna sjednica Vijeća na Muzičkoj akademiji započela je danas u podne, nakon što ju je prije desetak dana inicirala trećina članova Vijeća, nezadovoljnih prijedlogom svog dekana Dalibora Cikojevića za dodjelu počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Milanu Bandiću.

Od 34 prisutnih članova na današnjoj sjednici, većina od njih 23 izjasnila se protiv prijedloga svog dekana o dodjeli počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku. Tri člana Vijeća bila su suzdržana.

Sjednicu Vijeća vodio je osobno dekan Dalibor Cikojević.

Protivljenje dekanovoj inicijativi krajem prošloga tjedna izrazio je i Studentski zbor Muzičke akademije.

Dosad su Filozofski, Prirodoslovno-matematički, Arhitektonski, Pravni i Fakultet političkih znanosti u proteklih desetak dana na svojim fakultetskim vijećima, redovnim ili izvanrednim, donijeli zaključke kojima se protive inicijativi dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Milanu Bandiću. Danas je to učinila i Muzička akademija, a još se očekuje i izvanredna sjednica Vijeća Akademije dramske umjetnosti, zakazana za 9. travnja u 8 ujutro, piše srednja.hr.

Share This Article