Predsjednica RH apelira za brzo rješenje za Uljanik; Ured se uključio u akciju malu Milu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je aktulna politička događanja.

Na pitanje je li neizvjestan ishod oko Uljanika zapravo posljedica loptanja između Vlade i Suda, Grabar Kitarović je odgovorila:

“Ono što mogu reći, je da to treba žurno riješiti, nema vremena za čekanje. Radnici i njihove obitelji proživljavaju teške trenutke, oni moraju znati kakva je njihova sudbina. Treba znati i što će biti s hrvatskom brodogradnjom, to moraju odlučiti stručnjaci.”

“Apeliram na sve da se ovo riješi što prije, i apeliram da ako dođe do stečaja da to bude praćeno socijalnim programom koji će radnicima ponuditi zapošljavanje”, kazala je.

Istaknula je da je brine kakav će utjecaj gašenje brodogradilišta imati na Istru, Rijeku i Primorje, jer je u tom području, podsjeća, brodogradnaja je važna gospodarska grana.

“Ja ću se osjećati kao da fali dio mene”, kazala je predsjednica.

Poručila je da ona na sud ne može nikako utjecati. Nakon što je na Pantovčaku primila predstavnike Uljanika, Grabar Kitarović kaže da je na tu temu ragovarala i s premijerom.

“Oni se zaista trude iznaći rješenje i ja se nadam da će biti tako”, izjavila je predsjednica.

Predsjednica je komentirala nadolazeće izbore za EU parlament.

“Važno je tko nas predstavlja u Europskom parlamentu, malo se podcjenjuje njegova uloga. To je jedna je od europskih institucija kojoj raste utjecaj”, navela je i poručila da je izlazak na izbore pitanje demokratske odgovornosti bez obzira o kojim se izborima radi.

Ured predsjednice također se uključio u akciju prikupljanja pomoći dvogodišnjoj Mili Rončević iz Rijeke koja boluje od leukemije, i koja bi trebala liječenje nastaviti u Americi, a za što su potrebna velika financijska sredstva.

“Angažirali smo se, radimo što možemo. Želim čuvati privatnost obitelji, pa ne želim o detaljima”, kazala je.

Navela je da su pomogli financijski i da su u kontaktu s liječnicima: “Povezujemo, konzultiramo se, ne mora pomoć biti samo finacijska, dogovaramo gdje bi mogla biti smještena obitelj.”, prenosi N1.

Svi za Milu: U akciju se uključili i sportaši, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Ivan Perišić, Borna Ćorić, Ana Konjuh…

Facebook Komentari