Sudac istrage odlučio: Šest od 12 direktora brodogradilišta mogu se braniti sa slobode

Za šest od 12 uhićenika u akciji Uljanik sudac istrage na Županijskom sudu u Rijeci odredio je istražni zatvor. Na jučerašnjem ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu većina se branila šutnjom.

Sudac istrage odlučio je kako se Zdravko Pliško, Domagoj Klarić i Anton Brajković mogu braniti sa slobode. U istražnom pritvoru ostaje šest uhićenika u slučaju Uljanik, dok za trojicu nije ni zatražen istražni zatvor, javlja HRT.

Za trojicu istražni zatvor nije ni zatražen. Riječ je o direktoru Uljanik Pomorstva za usluge Elvisu Pahljini, bivšem direktoru Uljanik Brodogradilišta Eduardu Milovanu i direktoru Uljanik Shipmanagmenta Darku Šorcu.

U akciji Uljanik su privedeni bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić.

Osumnjičeni su za kaznena djela zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru, počinjene na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci i državnog proračuna. Materijalna šteta procjenjuje na više od 1,2 milijarde kuna.

Facebook Komentari