Obrat u slučaju Medvedovog pomoćnika koji je morao otići: Nema kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti

Ured za suzbijanje korupcije (USKOK) izvijestio je danas, u neočekivanom pravosudnom obratu, da nisu utvrdili postojanje osnovne sumnje da bi pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić ili bilo koja druga službena osoba u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje počinila kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, piše Jutarnji.

Podsjetimo, riječ je o slučaju iz siječnja kada je u medijima objavljeno da je Križić Mariu Vrbaniću, kako bi mu pomogao riješiti stambeni problem, sugerirao da provali u jedan od državnih stanova te da će odgovorni na to “zažmiriti”.

– Nakon medijskih objava o tome da je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić radi rješavanja stambenog problema Maria Vrbanića, istoga putem poruka u Viber aplikaciji obavijestio da je molio državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolu Mažara da Mariu Vrbaniću omogući provalu u neki od praznih državnih stanova te da na to zažmiri, provedeni su izvidi tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija i obavljeni su obavijesni razgovori s više osoba. Na temelju rezultata provedenih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u navedenom slučaju počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti – priopćio je danas USKOK.

S obzirom na to da su oni ustanovili kako Križić niti bilo tko u ovoj priči nisu počinili ikakav kriminal, nije jasno zašto je Križić ekspresno smijenjen s mjesta pomoćnika ministra Tome Medveda. Iz Ministarstva je rečeno da je “razriješen na vlastiti zahtjev”, prenosi Jutarnji.

Pomoćnik ministra mu savjetovao da provali u stan: Bio sam očajan; Evo što kaže ministarstvo

Share This Article