Mrak Taritaš o imovinskoj kartici i predavanjima: Sad sam se prvi put susrela sa činjenicom da ću potražiti pravnu zaštitu!

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava još jednu prijavu protiv predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš, a vezano za njen angažman u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Podsjetimo, Mrak Taritaš je već prijavljena jer je samu sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita, i za to u četiri godine dobila 40.000 kuna, što nije prijavila u imovinskom kartici. U ovom slučaju Povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Mrak Taritaš.

Najnovija prijava odnosi se na naknade koje je Mrak Taritaš primala kao članica ispitne komisije HGK za agente za posredovanje nekretninama, a što su Jutarnjem listu potvrdili u Povjerenstvu. Naveli su da još uvijek prikupljaju dokumentaciju.

Na račun ispita i predavanja Mrak Taritaš, potvrdili su u HGK, od 2011., kada je postala zamjenica ministra, do 2016., kada koj je završio mandat ministrice graditeljstva, ukupno je primila 52.256 kuna.

Mrak Taritaš kaže da zna za najnoviju prijavu Povjerenstvu, ali kaže da u ovom slučaju nema sukoba interesa, jer, tvrdi, sve je prijavila.

“Ako treba zataškati slučaj ministrice Žalac, ne čudi me da je ovo sada objavljeno… Sad sam se prvi oput susrela sa činjenicom da ću potražiti pravnu zaštitu”, kazala je u srijedu u Saboru Mrak Taritaš pokazavši imovinsku karticu u kojoj je sve prijavljeno.

Prijavu povjerenstva nije vidjela, kad je dobije, o njoj će se očitovat, dodala je. “Trgovačko-ucjenjivačka Vlada vode ovu zemlju u propast”, kazala je.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prošli tjedan kaznilo je s 3000 kuna Mrak Taritaš jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu.

Novi mrak Anke Mrak: Istraga oko 52.256 kuna u neto iznosu za zaboravljena predavanja

Facebook Komentari