Jandroković o izjavi po kojoj HDZ-ovci moraju držati jezik za zubima i na sudu: Pogriješili smo, ne želimo kontrolirati članove

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a kaže kako je izjava u kojoj se članovi stranke obvezuju da neće otkrivati nikakve informacije o stranci bez odobrenja stranke neprimjerna, te da nije pokušaj ušutkivanja članova.

“Napravili smo propust. Angažirali smo profesionalnu tvrtku za koju smo mislili da radi po jednakom obrascu izjave za zaštitu privatnosti. Nismo dovoljno obratili pozornost na tekst koji je išao uz poziv članovima na ažuriranje podataka. Izjava je neprimjerena i bit će u potpunosti izmijenjena. Žao mi je što se to dogodilo”, rekao je za 24 sata glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Jutarnji list je objavio izjavu koju je HDZ poslao članovima. U njoj se svojim potpisom obvezuju da neće otkrivati nikakve informacije o stranci bez odobrenja stranke.

Iz 24 sata pitali su Jandrokovića je li ovo pokušaj kontroliranja i ušutkivanja članova kako ne bi s novinarima razgovarali i iznosili bilo kakve podatke u događajima u stranci.

“Nije. To bi u današnje vrijeme bilo i nemoguće i neprimjereno. Jučer smo vidjeli kakva je točno izjava. Nije bilo dovoljno koordinacije između odjela za članstvo i našeg pravnog savjetnika. Nema nikakve političke pozadine u toj izjavi. Službe jednostavno nisu prepoznale da nešto što može vrijediti za korporativni sektor nije primjenjivo za jednu demokratsku stranku”, objašnjava Jandroković.

Izjavu je napravila tvrtka Apicura Business Intelligence, a oni su još jučer preuzeli punu odgovornost za izjavu, te u priopćenju naveli da HDZ nije sudjelovao u njenoj izjavi.

Tvrtka se inače profilira kao specijalist za zaštitu osobnih podataka po novoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Plenković pripremio totalno vezanje jezika u stranci, neki HDZ-ovci izvan sebe: Traži od članova da potpišu da će šutjeti i u policiji i na sudu dok im HDZ ne dopusti govoriti!

Facebook Komentari