Todorić krenuo u kampanju preko slovenske televizije: Iz Kulmerovih dvora napao Plenkovića, najavio pobjedu na izborima

Slovenska RTV 4 televizija emitirala je intervju s nekada prvom čovjeku koncerna Agrokor, Ivici Todoriću kojeg su snimili u Kulmerovim dvorima. Intervju je objavljen unutar emisije kojoj je glavna tema bila situacija u Mercatoru.

Novinara je zanimala situacija s Mercatorom kojeg je Todorić kupio kada je bio na vrhuncu. “Ja sam preuzeo Mercator koji je bio tvrtka koja nije bila usmjerena modernim pravcima proizvodnje. U kratkom smo vremenu odradili jedan veliki posao, promijenili Mercator i dali mu temelje za jedan budući rast i razvoj”, kazao je Todorić.

Na pitanje misli li da bi Agrokor opstao da nije išao u kupovinu Mercatora, Todorić je odgovorio kako svi uvijek govore o dugovima Agrokora koji su umalo uništili koncern, a koji zapravo nisu bili toliko strašni. “Dugovi su bili veliki ali nikad takvi da nisu mogli biti održivi. Kupovina Mercatora je bila perfektna odluka za sve i za Agrokor i za regiju”, poručio je Todorić.

Potom je kazao kako je za pad Agrokora kriva isključivo politika. “To je vlada Republike Hrvatske i hrvatski premijer vlade i Hrvatske države. Oni su mene na sudu optužili za nešto što nema nikakve veze samnom”, kazao je Todorić.

Na pitanje vjeruje li još u hrvatsko pravosuđe, Todorić je kazao kako još uvijek vjeruje u sve institucije te u pravdu. “U ovom trenutku politika usmjerava određene predmete tamo gdje može više utjecati, ali ne mogu tako dugo”, kazao je.

Poručio je kako ima političkih ambicija te da će osnovati političku stranku. “Mislimo da ćemo na taj način osvojiti parlamentarnu većinu”, rekao je Todorić, prenosi RTL.

Share This Article