Penava sa stranica Vukovara maknuo snimku djece koja sjede dok svira Lijepa naša, evo zašto

Sa stranica Grada Vukovar uklonjena je snimka učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti koji sjede za vrijeme izvođenja hrvatske himne na jednom sportskom događaju prošle godine.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević potvrdila je ranije za N1 kako je zatražila od gradonačelnika Vukovara da sa službenih mrežnih stranica Grada Vukovara ukloni videosnimku.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je za N1 uklanjanje snimke djece koja sjede dok se izvodi himna. Kaže kako je snimku sa stranica grada maknuo pod utjecajem pravobraniteljice.

“Mogu reći da je pod utjecajem pravobraniteljice, budući sam dobio službeni dopis u kojemu se ukazuje da bi bilo dobro maknuti snimku koja je bila i predemt moje konferencije u smislu ukazivanja na puzajuću velikosprsku agresiju unutar Vukovara. Jednako tako, snimka je javno dostupna na društvenim mrežema jer je bila dio emisije emitirane na jednoj lokalnoj televiziji” objasnio je Penava.

“Uvažavajući institicuju pravobranitelja za djeci i cijeneći da ono što sam htio napraviti, ukazati na sustavno djelovanje na određen broj djece u Vukovaru koju se uči da ne vole i ne poštuju državu u kojoj se nalaze, smatrao sam da je cilj postignut i onaj tko je htio je vidio dokaze koje nitko nije osoporio. To su činjenice koje stoje. Zadnje što mi je bio cilj je dovesti bilo koje dijete u opasnost. Nažalost, ostaje pitanje, ali tim će se baviti pravobraniteljica i institicije, tko to sustavno djeluje na tu istu djecu i tko ih instruira i čini od njih mlade nezadovoljne ljude koji ne vole hrvatsku državu ni bilo što što je hrvatsko”, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Facebook Komentari