Uljanik: Jutros je još 19 radnika dalo otkaz

Uljanikovi radnici u Puli od jutros su ponovno na poslu, no tijekom dana odlučit će hoće li raditi ili nastaviti štrajk. Uljanik je objavio da je zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora produljio radno vrijeme sobe za pregled podataka (data room) i provođenja dubinske analize pa će data room do 18. siječnja radnim danom raditi dva sata dulje, do 18 sati.

– Ima nešto posla, ali nezadovoljstvo je toliko veliko, da se ne može očekivti da će radnici žustro prionuti radu. Dapače, jutros je još 19 radnika dalo otkaz, kazao je za HRT predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata, Boris Cerovac.

– Prvi koji trebaju raditi na spasu Uljanika su saborski zastupnici iz Istarske i Primorsko-goranske županije i zastupnici manjina. Godinu dana nije bilo nikakvih pomaka, pa se na radnike Uljanika i Trećeg maja zaboravilo. Ta priča da će se 25.1. naći rješenje – nema pokrića. Dok država ne da garanciiju, mi nemamo ništa, poručio je Cerovac. Bilo je vremena da se problem riješi – da je bilo volje, dodao je.

Na posao su se vratili i radnici riječkog Trećeg maja gdje danas dolazi privremeni upravitelj Zdravko Čupković. Naime, Trgovački sud u Rijeci u petak je pokrenuo predstečajni postupak zbog dugotrajne blokade računa riječkog brodogradilišta.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik Uprave uljanik grupe Emil Bulić u petak su izjavili da u ovom trenutku postoje dva ozbiljna zainteresirana partnera za Uljanik grupu koja obavljaju dubinsko snimanje, a Horvat je izrazio nadu da će do 25. siječnja doći do barem još jednog odnosno dva iskaza interesa.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je prošli tjedan kako su sa zadnjim danom prošle godine plaćena protestirana državna jamstva za Uljanik u iznosu od oko 2,5 milijarde kuna, ali kako zbog toga nije došlo ni do kakve ugroze javnih financija, javlja HRT.

Facebook Komentari