Pijana 40-godišnja vozačica automobilom pokosila pješakinju na nogostupu pa pobjegla s mjesta nesreće

Policijiska uprava požeško-slavonska izvijestila je o više prometnih nesreća koje su se dogodile na tom području.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom s područja Jakšića, kojeg se sumnjiči da je 22. prosinca 2018., oko 16:20 na cesti između Trapara i Jakšića upravljao osobnim automobilom marke Ford požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine (zavoj) vozilom sletio s kolnika te se lakše ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

U nedjelju 30. prosinca 2018., oko 8:20 u Ulici svetog Roka u Požegi 20-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,67 promila upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola, vozilom je sletio s kolnika i udario u ogradu u vlasništvu 72-godišnjakinje. U nesreći su lakše ozlijeđeni 22-godišnji putnik i 20-godišnji vozač, kojemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Također u nedjelju, oko 18:30 u ulici Osječkoj u Jakšiću 40-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,11 promila upravljala osobnim automobilom marke Volkswagen požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog kretanja kolnikom, vozilom je sletjela s kolnika i na nogostupu naletjela na 35-godišnju pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede neopasne po život, a potom udarila i u ogradu u vlasništvu 63-godišnjaka te se udaljila s mjesta događaja.

Ona je naknadno pronađena i protiv nje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Nepružanje pomoći povrijeđenoj osobi u prometnoj nesreći“.

Ministarstvo unutarnjih poslova u petak je sa Zajednicom gospodarskih subjekata potpisalo okvirni sporazum za nabavu uređaja za mjerenje brzine, kojim će u sljedeće tri godine broj takvih uređaja biti povećan za dva i pol do tri puta, što bi trebalo doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama.

Facebook Komentari