Davis Cup: Odluka o pobjedniku danas, prvi na teren od 13 sati izaći će Marin Čilić

Nakon što su Ivan Dodig i Mate Pavić propustili priliku da donesu pobjedu Hrvatskoj u finalu Davis Cupa izgubivši meč parova od francuske kombinacije Herbert/Mahut, u svlačionici ih je po dobrom starom običaju posjetila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

U društvu HTS-ove predsjednice Nikoline Babić, Grabar-Kitarović pozdravila se i s Ivanom Ljubičićem i francuskim izbornikom Yannickom Noahom.

Hrvatska će pokušati osigurati naslov pobjednika u nedjelju, a prvi na teren od 13 sati izaći će Marin Čilić. Drugi meč počinje u 15 sati, a hrvatske boje će braniti Borna Ćorić.

Čilić će igrati protiv prvog francuskog reketa, a to će biti Lucas Pouille, kojeg je francuski izbornik Yannick Noah ostavio na klupi prvog dana finala. On je 24. tenisač svijeta i po mnogima najbolji francuski singl, no iz samo njemu poznatih razloga Noah ga je odlučio ostaviti na klupi prvog dana, te umjesto njega postaviti Jeremyja Chardyja, kojeg je Ćorić pomeo s 3:0 u setovima, piše gol.hr.

Pouille i Čilić igrali su jednom do sada, prije dvije godine u polufinalu Davis Cupa u Zadru. Čilić je slavio s 3:1 u setovima, no bilo je to na znatno drugačijoj podlozi od ove današnje u Lilleu (zemlja) – tvrdoj.

Davis Cup: Francuzi došli do boda, u nedjelju pada odluka

Facebook Komentari