Todorić je iznio iscrpnu obranu, nije odgovarao na pitanja

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva svoju je obranu iznosio više od tri sata. Istovremeno, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo je odluku o njegovoj žalbi na istražni zatvor gdje je smješten prošloga tjedna nakon izručenja Hrvatskoj.

Njegovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović nakon iskaza dali su izjavu za medije.

“Iznosio je obranu i vrlo iscrpno, nije odgovarao na pitanja, obzirom na to da nema uvjeta za pripremu za predmet obzirom na uvjete koje ima u istražnom zatvoru, ali iznio je sve što smatra bitnim obzirom na zahtjev za istragu”, rekla je Sloković.

Dodala je da je iskaz iznio samo u predmetu Agrokor, za koji je i naloženo njegovo izručenje. “U odnosu na Nexus fond nije izručen i tražimo da se postupak provede prema zakonu. Oni moraju tražiti dozvolu engleskog suda za procesuiranje”, rekla je Sloković, dodavši da je ispitivanje Ivice Todorića gotovo, piše N1.

“Sukus njegove obrane je davanje jednog konteksta i pokušaja objašnjenja situacije vezane uz sustav rada Agrokora i demantiranje navoda optužbe, a to se može znati tek kad se sagleda poslovanje Agrokora u cijelosti, a ne izvođenje iz konteksta pojedinih dijelova”, rekao je Prodanović.

“U svakom slučaju vidjet ćemo kako ćemo dalje, onda se postavlja pitanje jamčevine i visine jamčevine, to ćemo vidjeti. Novca nemamo, možemo u nekretninama, s njima imamo određene probleme, mogli ste vidjeti u ranijim predmetima kako ide s nekretninama”, rekla je Sloković novinarima o nastavku procesa.

Facebook Komentari