Ivan Kvesić svjetski prvak u karateu

Ivan Kvesić svjetski je prvak u karateu u poluteškoj kategoriji, a do zlata je stigao bez borbe zbog ozljede njegovog suparnika Ukrajinca Valerija Čobotara koju je zadobio tijekom ekipnog natjecanja u borbama u petak.

Ukrajinac Valerij Čobotar koji je dobio niz neugodnih udaraca u jučerašnjem ekipnom natjecanju ipak nije bio u mogućnosti pojaviti se na tatamiju “Wizink centar” dvorane u kojoj su u Madridu tijekom godina nastupili gotovo svi najvažniji svjetski glazbenici, koji je bio poprište posljednjeg Svjetskog košarkaškog prvenstva i gdje između ostalog svoje utakmice igraju košarkaši Reala.

Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li liječnička ekipa ukrajinske reprezentacije osposobiti Čobotara za nastup, što se na kraju nije dogodilo. Kvesić se zajedno sa sucima pojavio na tatamiju, proglašen je pobjednikom. U duhu fair-playa nije proslavio odmah na borilištu iz poštovanja prema protivniku, ali naravno uslijedilo je veliko slavlje nakon toga, jer to je tek treće svjetsko zlato u povijesti hrvatskog karatea. Junior Lefevre 2000. godine u Munchenu, osam godina poslije Danil Domdjoni u Tokiju i 2018. Ivan Kvesić u Madridu.

Na putu do naslova u poluteškoj kategoriji Kvesić je u 1. kolu bio slobodan, a nakon toga slavio protiv Rumunja Christiana Mariana Michalachea 4-0, Dionicija Gustava iz Dominikanske Republike 8-1, Bjelorusa Antona Isakaua 4-3, Danca Michela Corbalana 5-0, a u polufinalu nadvisio je i Turčina Ugura Aktasa s 2-1.

U 16.15 Jelena Pehar borit će se za brončanu medalju u kategoriji do 50 kg protiv Austrijanke Bettine Plank,piše HRT.

Share This Article