Nakon osam dana odblokiran GP Maljevac

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona uz asistenciju pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine u utorak nešto prije 17 sati izmjestili su migrante s Graničnog prijelaza Maljevac. Nakon osam dana, u 18 sati granični prijelaz je otvoren za promet.

Migranti su mirno ušli u autobuse, nakon čega su krenuli prema Velikoj Kladuši gdje će biti smješteni, potvrđeno je za N1 iz Granične policije BiH.
Akcija je trajala od 16 do 16:40 sati.

Nakon razgovora između graničnih policija BiH i Hrvatske, granični prijelaz Maljevac za sav promet otvoren je u 18 sati.

Iz MUP-a su potvrdili da će policija ostati na Maljevcu: “U odnosu na policijske snage koje se trenutno nalaze na području graničnog prijelaza Maljevac, izvješćujemo kako će iste tamo ostati do daljnjeg.”

Podsjetimo, međunarodni granični prijelaz Maljevac za sav promet je zatvoren osam dana.

Oko 200 migranata prošli je tjedan postavilo šatore uz samu granicu s Hrvatskom i to nakon što im nije uspjelo prijeći granicu i ući u Hrvatsku.

Uprava Granične policije Bosne i Hercegovine pozvala je u ponedjeljak tijela vlasti te zemlje i druge policijske agencije da poduzmu mjere koje im stoje na raspolaganju i stvore uvjete za otvaranje graničnog projelaza Maljevac, prenosi N1.

Facebook Komentari