Plenković o rekonstrukciji Vlade zbog povećanja Bandićevih zastupnika, ogradi na granici s BiH, a i tome – Gdje je nestao Brkić?

Premijer Andrej Plenković u subotu je, nakon sjednice Županijskog odbora HDZ- a, razgovarao s novinarima koji su ga pitali, između ostalog i o zbivanjima na granici.

“Hrvatska granična policija sa 6300 ljudi štiti našu granicu i sprječava nezakonite migracije u suradnji sa graničnim policijama nama susjednih zemalja”, odgovorio je premijer Plenković.

Rekonstrukcija Vlade?

Poručio je i kako neće biti rekonstrukcije Vlade unatoč tome što je Milan Bandić došao do deset saborskih zastupnika, a navodno je Milanka Opačić jedanaesta, da Bandić ništa ne traži, kao i da mu se ništa ne nudi.

Najavio je i kako će pročitati knjigu Martine Dalić, a kada su ga novinari pitali gdje je Milijan Brkić kazao im je kako ne zna gdje je jer da je on bio u Makarskoj, Splitu i na Hvaru. Na daljnje pitanje treba li Hrvatska podići ogradu na granici sa BiH s obzirom na migrantsku krizu rekao je da “nisu u toj fazi”.

Izbori za Europski parlament

Najavio je da će HDZ na izbore za Europski parlament, najvjerojatnije, ići samostalno, izrazivši pritom uvjerenje će ih dobiti.

O tome još nismo razgovarali, ali vrlo vjerojatno hoće, budući da imamo jako puno sjajnih potencijalnih kandidata za izbore, odgovorio je Plenković upitan hoće li HDZ ići samostalno na izbore za Europski parlament u proljeće 2019.

Uvjeren je da će HDZ dobiti te izbore zato što su proeuropski orijentirana Vlada i stranka koja je dio najveće političke obitelji na razini Europe i trebaju dati svoj doprinos ukupnoj pobjedi Europske pučke stranke., prenosi dnevnik.hr.

Grmoja: Sramotan način na koji Bandić i Plenković kupuju zastupnike u Saboru pljuvačka je na toj instituciji

Share This Article