Dalić o utakmici sa Španjolcima: Očekujem pun Maksimir i pobjedu

Ad

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sudjelovao je na panel raspravi na međunarodnom nogometnom turniru mlađih uzrasta u Novigradu. Govorio je o iskustvima iz Azije, kako je trenirati veličine poput Modrića ili Rakitića i koliko je zajedništvo bilo važno na putu do uspjeha u Rusiji.

Dalić je istaknuo kako Hrvatska u uvodna dva nastupa u Ligi nacija nije bila na željenoj razini, a popravak dojma traži se u nastavku natjecanja sredinom studenog.

Odigrali smo neriješeno s Englezima. Bolja utakmica nego što je bila sa Španjolskom, ali to nije ono pravo izdanje hrvatske reprezentacije koju očekujem i koju možemo i koja će biti vjerojatno na proljeće i sigurno u kvalifikacijama, rekao je izbornik.

Sljedeći mjesec pred Vatrenima su dva nova velika izazova. Prvi 15. studenoga na Maksimiru protiv Španjolske, a tri dana poslije gostuju u Engleskoj na Wembleyu.

Šansa je to da popravimo dojam, da imamo sve u svojim rukama. Ako ostvarimo dvije pobjede možemo biti prvi u grupi. Sigurno da nismo bili u pravoj situaciji u početku, ali polako se dižemo u formi i tražit ćemo te dvije pobjede, rekao je Dalić pa najavio dvije presudne utakmice u Ligi nacija.

Očekujem puni Maksimir protiv Španjolaca, sjajnu utakmicu, sjajnu atmosferu i našu pobjedu. Nakon toga na Wembleyju, hram nogometa, velika utakmica… to je sjajno. Hrvatska ove godine igra velike utakmice, protiv europskih i svjetskih prvaka. To je ono što sam i htio. Prave utakmice, veliki protivnici i veliki izazov. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i pružiti pravu igru, onakvu kao što je bila na Svjetskom prvenstvu, zaključio je Dalić, prenosi HRT.

Facebook Komentari