Policija objavila detalje o pucnjavi u Dubravi: Možemo reći da se radi i o sukobu u krimmiljeu; U vrijeme pucnjave na ulici su bila i djeca

Zagrebačka policija objavila je prve podatke istrage posljednje pucnjave u zagrebačkoj Dubravi. Kako su rekli, radi se o sukobu u krimmiljeu, odnosno narkomiljeu. Privedeni su otprije poznati policiji.

Stanovnike zagrebačke Dubrave zaprepastila je u utorak još jedna pucnjava iz vatrenog oružja. Radi se o četvrtoj pucnjavi u mjesec dana u Zagrebu. Neslužbeno se doznaje da je na mjestu zločina pronađena droga.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj održana je konferencija za novinare na kojoj je priopćeno više detalja o toj pucnjavi.

Voditelj službe općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović kazao je kako je na mjestu događaja pucnjave u Dubravi zatečeno više osoba koje su privedene u Policijsku postaju i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

“Brzom reakcijom policije nakon dojave zatečeno je više osoba. Više ih je odmah odvedeno u policiju. Napravljen je očevid. Kriminalističko istraživanje u punom je tijeku. Ne možemo govoriti više o detaljima. Većina sudionika poznata je policiji, to vam mogu reći. Istraga se širi na više osoba koje nisu bile odmah dovedene u policiju”, kazao je Petrović i dodao kako se radi o hrvatskim državljanima.

“Radi se o osobama koje su od ranije više puta evidentirane za razna kaznena djela, i to imovinskog karaktera, nasilnog karaktera i kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droge. Možemo reći da se radi i o sukobu u krimmiljeu, čak možemo reći da se radi o narkomiljeu”, zaključio je.

Stanje sigurnosti – dobro

O općem stanju sigurnosti na području Zagreba rečeno je kako je stanje sigurnosti u Zagrebu i županiji – dobro. “Stanje sigurnosti na području Zagreba i županije je dobro. Zabilježeno je 10.865 kaznenih djela kriminaliteta, što je smanjenje za 3,4 posto”, kazao je načelnik Davor Posilović iz Sektora policije.

“Bilježimo četiri kaznena djela više silovanja nego lani, ali je svih 15 tih kaznenih djela riješeno. Što se tiče stanja javnog reda i mira, stanje je povoljno”, dodano je na konferenciji za novinare. Navode da je mnogo manje prekršaja tučnjave, i to za 20 posto.

U pucnjavi oštećena ulazna vrata i kombi

Podsjetimo, u Ulici Novoselski odvojak IX. u utorak navečer oko 19 sati začuli su se hici, a u pucnjavi su oštećena ulazna vrata na kući u vlasništvu 60-godišnjaka i kombi vozilo 51-godišnjakinje. Kako doznajemo iz PU zagrebačke, ozlijeđenih u pucnjavi nema prema prvim izvještajima.

Nakon tog incidenta policija je privela šest osoba koje se dovodi u vezu s tim događajem. Kriminalističko istraživanje nad šest privedenih nastavilo se i u srijedu ujutro, doznajemo u zagrebačkoj policiji. Privedene osobe starosti su 30, 32, 26, 21, 24, 23 godina.

Neslužbeno se doznaje da je na mjestu pucnjave pronađena droga, no vrsta i količina zasad nisu poznati.

Prema riječima svjedoka, napadači su zapucali na kuću iz vozila koje se kretalo. Čulo se više hitaca, a u to vrijeme na ulici je bilo ljudi, čak i djece koja su se igrala.

Više informacija bit će poznato nakon obavljenog policijskog očevida, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari