Evo kad će Kuščević imati podatke o referendumskim potpisima

Ministar uprave Lovro Kuščević za N1 televiziju je komentirao provjeru potpisa referendumskih inicijativa te tužbe koje su građanske inicijative koje traže referendume najavile protiv njega.

“Jedno od temleljnih načela dema je da svatko može govioriti što misli, tužiti koga hoće. Podržavam da svatko napravi što hoće i može da zaštiti interese. Neka rade što hoće”, rekao je Kuščević.

O tome da referendumske inicijative nemaju dovoljno potpisa, kaže, sluša u birtijama mjesec dana.

“Nemam nikakve informacije dok ne dobijem službene podatke. APIS bi danas do kraja radnog dana trebao završiti svoj posao provjere, proslijediti to Povjerenstvo koje će s brojkama doći meni. Službeni podatak će biti onaj koji ja dobijem od povjerenstva i o tome izvijestim Vladu. Kad bi taj izašao van prije nego što ja obavijestim Vladu, to bi bilo curenje”, rekao je Kuščević.

Komentirao je i stanje u HDZ-u te mogući odlazak Steve Culeja. Demantira da u HDZ-u postoji dvostruka linija zapovijedanja.

“HDZ je kompaktna stranka na čelu s Andrejom Plenkovićem, koji dobro vodi stranku, koji ima povjerenje svih članova, i čiji se rezultati rada vide. Kada govorimo o gospodinu Culeju, opet se vraćamo što je demokracija, da svatko može raditi što želi. Ja ne vidim razloga zašto bi Culej, koji je izabran na listi HDZ-a, koji je dobio glasove birača HDZ-a, uopće htio otići iz stranke”, rekao je Kuščević.

Facebook Komentari