Požari haraju Dalmacijom, vatrogascima besana noć, ujutro stiže još hrvatskih vojnika

U jutarnjim satima buknuo je požar u mjestu Mokalo na Pelješcu, a vatrogascima koji su na terenu, u gašenju posao otežava jaka bura. U popodnevnim satima požar je stigao do samog ulaza u Orebić, a vatra je zahvatila kuće. Osim na Pelješcu, požari su buknuli diljem Dalmacije – u Splitu, Kuli Norinskoj kod Metkovića, kod Šibenika…

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković gostovao je u Dnevniku u 22 i za N1 komentirao stanje na požarištima. Rekao je da je situacija na Pelješcu bolja nego danas, kao i da požar kod Metkovića još nije lokaliziran.

Pedeset pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest vozila cijelu će noć biti angažirani na požarištu na području Orebića-Mokalo-Podstup na poluotoku Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u ranim jutarnjim satima, u srijedu, 26. rujna 2018., pridružit će im se i dodatna 52 pripadnika kopnenih snaga iz vojarne “126. brigade HV-a” u Sinju sa sedam motornih vozila, izvijestio je MORH.

Požar na Pelješcu je i dalje aktivan. Gase ga sve lokalne vatrogasne snage, DVIP-ovi, JVP-i te pripadnici NOS-a. Sa snagama koje su u dolasku, ukupno će kod Orebića biti 234 vatrogasca sa 64 vozila. Aktivni požar kod Kule Norinske gasi 65 vatrogasaca sa 16 vozila. Zbog požara na Pelješcu za sutra ujutro u 8:00 sati sazvan je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, izvijestili su iz DUZS-a.

Facebook Komentari