Neka imena se danas djevojčicama rijetko daju, možda se i njima može vratiti stara popularnost

Ad

Nekoć vrlo popularna ženska imena danas se rijetko mogu naći u rodnim listovima djevojčica. Evo ih nekoliko koje bi ponovno trebalo populizirati.

Portal Zadovoljna donosi popis ženskih imena kojima bi trebalo vratiti staru slavu.

1. Ruž(ic)a
Ime kraljice cvijeća divno će pristajati svakoj djevojčici. Ime Ruža istovremeno je nježno, romantično i krhko, ali i snažno i dojmljivo.

2. Lidija
Ovo ženstveno ime znači “rođena od Boga”, odnosno žena iz Lidije, pokrajine u Maloj Aziji. U korijenu imena je asirska riječ luddi koja znači ljudi.

3. Ljub(ic)a
Žensko ime staroslovenskog porijekla. Postoje tumačenja da je nastalo od biljke ljubičice, ali je mnogo vjerojatnije da je nastalo od glagola ljubiti. Može li ljepše nego nazvati kćer imenom koje asocira na ljubav?

4. Mir(ic)a
Postoje mnoga tumačenja ovog imena, ali ime Mir(ic)a najvjerojatnije je nastalo od riječi mir. Poznato je i mišljenja da je ime Mira umanjenica od imena Mirela. Prema latinskom tumačenju Mira znači predivna.

5. Ver(ic)a
Osnovno tumačenje porijekla imena Vera je kršćanska vrlina, vjera, a samo ime može se prevesti kao “ona koja vjeruje” ili “ona koja je vjerna”. Prema drugim tumačenja ime pak potječe od latinske riječi veritas, što znači istina, pa se Vera može prevesti kao “ona koja je istinita”.

Facebook Komentari