Druga srpska stranka, DSS oštro po Pupovcu: Politička klima prema Srbima u Hrvatskoj je sve gora, za što je on kao dugogodišnji predstavnik zajednice odgovoran

Glavni savjet Demokratskog saveza Srba reagirao je na izjave Milorada Pupovca u emisiji Nedjeljom u dva.

Tvrde kako je Pupovac iznio “niz laži nakon objavljenog priloga u kojem su se bivša potpredsjednica SKD Prosvjeta Sretenka Čaović i glavni sekretar DSS-a Siniša Ljubojević kritički osvrnuli na njegov rad“.

“Povezivao je bivše rukovodstvo Prosvjete s Hasanbegovićem i Karamarkom iako je upravo on održavao na životu brojne HDZ-ove vlade. Ustvrdio je da je Prosvjeta poslužila za financiranje nekih stranaka, aludirajući na DSS iako je on taj koji koristi proračunski novac dodijeljen SNV-u za protežiranje SDSS-a. Optužio je druge i za dug od 1,6 milijuna kuna, a dugovi su nastali upravo u doba 14-godišnjeg predsjedanja Prosvjetom od Čedomira Višnjića, člana SDSS-a. Htio je povezati i svog dugogodišnjeg suradnika Raškovića sa spomenutim rukovodstvom Društva. Milorad Pupovac govori neistinu kako bi diskreditirao bivše rukovodstvo SKD Prosvjeta i dio ljudi u rukovodstvu DSS-a jer se boji političkih i društvenih promjena u srpskoj zajednici”, kažu iz Glavnog savjeta DSS-a.

Dodaju i kako je Pupovac svoj politički položaj gradio novcem namijenjenim za rješavanje problema srpske zajednice i neupitno je da on ima veliki utjecaj u hrvatskom društvu. Istina je i da srpski narod sve teže živi, a politička klima prema Srbima u Hrvatskoj je sve gora, za što je on kao dugogodišnji predstavnik zajednice odgovoran jer nije politički utjecaj koristio za položaj zajednice već za samog sebe. I danas, 27 godina nakon samostalnosti Hrvatske, 21 godinu nakon mirne reintegracije, uz sve probleme s kojima Srbi žive, Pupovac se ne bavi rješavanjem istih već daljnjim razaranjem srpske zajednice. Umjesto da sluša puls naroda i “skuplja glave“ radi jedinstvene političke borbe, on energiju troši na uništavanje institucija i pojedinaca koji se ponekad ne slažu sa svakim njegovim stavom i postupkom, zaključuju iz DSS-a, prenosi Večernji list.

Branitelji su izbacili Milanovića iz igre, hoće li i njegovog prijatelja Plenkovića

Share This Article